Apple Watch ще управлява битова техника Whirlpool

Whirlpool подготвя приложение за смарт-часовника Apple Watch, което позволява управление на битовата техника на компанията (източник: Whirlpool)

Производителят на битова техника Whirlpool разработва мобилно приложение за смарт-часовника Apple Watch, с помощта на което потребителите ще могат да управляват своите уреди.

В частност, апликацията за операционна система watchOS ще управлява интелигентни фурни, перални машини и сушилни на известния бранд. Така например, потребителите ще могат да следят температурата във фурната и времето за приготвяне на ястието, да променят параметри и режими на пералнята и да следят времето до приключване, да пускат и спират сушилнята.

Само с един смарт-часовник потребителят ще може да управлява над 20 различни  модела битова техника Whirlpool. Приложението се очаква скоро на пазара, но Whirlpool все още не е обявила точната дата за пускането му.

Компанията твърди, че първа на пазара ще предложи възможност на притежателите на Apple Watch да контролират битовата си техника. Предполага се, че приложението ще се разпространява безплатно за клиентите на компанията.

Коментар