Facebook прекратява проект за изкуствен интелект

Facebook тестваше AI система със спорна функционалност – включване на реален служител на компанията

Докато различни компании стартират нови проекти за изкуствен интелект (AI), Facebook прекратява една от своите инициативи в тази област, според публикация в The Verge.

Става въпрос за AI системата Facebook M, която бе пусната преди две години в тестов режим вътре в приложението Facebook Messenger. За разлика от други текстови асистенти, изкуственият интелект Facebook M позволява включване в определен момент от разговора с потребителя на реален служител от Facebook.

Подобна функционалност е въведена с идеята да бъде подсигурена адекватна реакция на системата в случаи, когато изкуственият интелект не може да реши проблема на потребителя. Несъмнено, това е спорна особеност на една AI система, но има смисъл при обслужване на клиенти.

От социалната мрежа поясняват, че Facebook M е била просто експеримент, който е приключил. Компанията твърди, че е извлякла полезен опит от тестовете и възнамерява да го приложи в други свои продукти.

Коментари по темата: „Facebook прекратява проект за изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. Крими-сайфай

    Някой се е върнал от бъдещето и е взривил някой друг сървър 😮
    От скука, че е заклещен назад във времето е решил да съсипе акциите на интел и е показал дупка в сигурността 😀
    Същевременно е убил 6ма човека и се е самоубил със заглушител, след това пак се съживява Убива Петър Христов и пак се самоубиива, но в случая се самоудавя и се появава в реката до хижата на 1воначалнтие убийства!

Коментар