G Pay обединява платежните услуги на Google

Услугата G Pay цели да улесни потребителите, ползващи и Android Pay, и Google Wallet

Google обяви нов бранд G Pay, който обединява двете съществуващи платежни услуги на компанията – Android Pay и Google Wallet.

Мобилната платежна система Android Pay се наложи успешно на пазара и може да работи практически на всеки съвременен смартфон под управление на Android, който има модул NFC, стига услугата да се поддържа от банките в съответната страна.

Google Pay, или просто G Pay, не е нова платежна система. Това е бранд, под който интернет компанията ще обедини съществуващите си платежни услуги и по-точно – Android Pay и Google Wallet.

Към момента G Pay се явява единствено обединяващ интерфейс, който следва да улесни потребителите, ползващи и Android Pay, и Google Wallet. Не са направени никакви промени в двете платежни услуги.

Но Google уточнява, че обединението е само първа стъпка в развитието на G Pay. Засега обаче компанията не разкрива повече подробности за бъдещите си планове. Може да се предположи, че в определен момент Android Pay и Google Wallet ще се трансформират в една услуга – G Pay.

Коментар