CES 2018: Intel демонстрира летящ автомобил

Volocopter отразява визията на Intel за безпилотно летящо такси

Прототип на летящ автомобил е една от атракциите на започналото днес изложение CES 2018 в Лас Вегас. Иновативният Volocopter е разработка на процесорния гигант Intel.

„Летящ автомобил” обаче е по-скоро маркетингово послание за машината, която наподобява като конструкция познатите дронове, коментира Gizmochina. Все пак летящият апарат е достатъчно голям, за да превози един човек.

В бъдеще подобно устройство, задвижвано от 18 двигателя и витла, би могло да се използва в ролята на безпилотно такси за превоз на пътници.

„Представете си, че отваряте приложение на смартфона и извиквате въздушно такси”, пояснява шефът на Intel Брайян Крзанич. По неговите думи, научно-фантастичното бъдеще е по-близо, отколкото изглежда.

Двигателите на Volocopter се захранват от 9 батерии. Устройството може да лети стабилно, дори ако 1-2 батерии излязат от строя, уверява разработчикът. Летящият автомобил е оборудван със система за навигация и балистичен парашут за критични ситуации.

Комерсиален вариант на Volocopter ще се появи на пазара едва след като получи одобрение от Федералната служба за гражданската авиация на САЩ (FAA), уточниха от Intel.

Коментари по темата: „CES 2018: Intel демонстрира летящ автомобил”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Volocopter е германска фирма. Моделът E-Volo,представен в статията, се разработва и изпитва от много години.

  2. sapiens

    хилоу, а дифектен ли е? някой друг мелтдаун, идин два спектара?

Коментар