Skype въвежда по-сигурни частни разговори

Криптирането на частни разговори по протокола Signal вече е достъпно в тестова версия на Skype

Microsoft добави нова възможност в приложението за комуникации Skype – т.нар. „частни разговори” (Private Conversations) с криптиране „от край до край”, съобщават от разработчика.

Функцията е реализирана в партньорство с компанията Open Whisper Systems, която разработва софтуера за криптиране Signal. Този протокол вече се ползва в приложения като WhatsApp, Facebook Messenger и Google Allo.

В момента частните разговори са достъпни само в тестовите версии на Skype за участниците в общността на бета-тестерите Skype Insiders, уточнява Microsoft.

Частен, с криптиране от край до край, може да бъде само нов чат, но не и вече съществуващ. Криптираните със Signal чатове не могат да се пренасят между устройствата – т.е., ако потребителят е преминал от смартфон на РС, ще трябва да създаде нов частен чат, за да продължи разговора.

За да инициира криптиран от край до край чат, потребителят трябва да изпрати покана на своя събеседник. Поканата остава актуална в продължение на седем дни, уточняват разработчиците.

Коментари по темата: „Skype въвежда по-сигурни частни разговори”

добавете коментар...

  1. LubyMiner

    Ти па Киро много интересен си бил бе човек.. 🙂 Джеймс Бонд да не би да ти е баджанак?

  2. Киро

    Как да не става, става си за всичко. 🙂

    Виждаме как най-нагло уж ни защитават разговорите, а всъщност във всички изброени популярни програми за разговор вграждат система за подслушване и следене на хората.

    Скайпа и другите подобни и производни боклуци имат си мобилни версии. Във всеки един момент се споделя местоположение, с кого си говориш, за какво си говориш и като черешка на тортичката информация е надждно криптирана и сеизпраща до съответните шпиониращи органи.

  3. Пешо

    Това приложение вече тотално не става за нищо!

Коментар