Иван Бозев пое нови отговорности в Lenovo

Иван Бозев работи за Lenovo повече от 17 години и познава отлично бизнес моделите и потребителските навици в Югоизточна Европа

Иван Бозев е новият изпълнителен директор и генерален мениджър на Lenovo за Централна и Югоизточна Европа, съобщиха от водещия производител на компютри.

Бозев, който до този момент беше изпълнителен директор на Lenovo за Югоизточна Европа, разширява отговорностите си и вече ще управлява PC бизнеса в България, Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и още шест източноевропейски държави.

Базиран в София, той ще работи под шапката на Франсоа Борнибу – президент на Lenovo за ЕМЕА (Европа, Близкия Изток и Африка), уточниха от компанията.

Иван Бозев работи за Lenovo повече от 17 години. Заемал е различни постове в компанията и познава добре бизнес моделите и потребителските навици в Югоизточна Европа.

Богатият опит на Бозев  в международния ИТ сегмент носят увереност на компанията, че той ще приложи нов подход и нови идеи при управлението на бизнеса на Lenovo в Централна и Югоизточна Европа, коментира назначението Франсоа Борнибу.

По неговите думи, силни страни на Бозев като изпълнителен директор са неговата експертиза в стратегическото планиране, изграждането на марката и фокуса върху потребителските нужди и изисквания.

Иван Бозев има магистърска степен от Техническия университет във Виена. Живее в София и сред хобитата му са ските, плуването и пътешествията.

Коментар