„Плащаш за това, което ползваш” оптимизира печата

„Нашето решение оптимизира натоварването на отделните устройства и увеличава сигурността при печат”, заяви Гено Генов от Парафлоу

Средностатистическият офис служител използва около 10 000 листа хартия на година, според различни представителни изследвания. Компаниите, от своя страна, харчат между 1 и 3% от общите си разходи за поддръжка и обслужване на печатащата си среда, а при въвеждане на процес за управление на печата, фирмите достигат спестяване на разходите между 8 и 41%. Това налага търсене на все по-ефективни решения, които спомагат за намаляване на разходите и подобряване на отчетността в организациите.

„В последните пет години ние предлагаме интегрирано решение за управление на печата в офиса Paraflow Green Print в партньорство с HP Inc. Основният му принцип е „плащаш за това, което използваш”. Нашето решение е свързано с оптимизацията на натоварването на отделните устройства, увеличаване на сигурността при печат и като цяло по-малко ИТ поддръжка”, сподели Гено Генов, директор „Планиране и развитие” в Парафлоу, по повод 20-годишното партньорство с HP.

Опитът на компанията показва, че Green Print е приложим за различни по големина и бизнес профил организации, като първоначалната инвестиция е малка. В допълнение, клиентите могат да ползват услугите на сервизния център на Парафлоу, който е оборудван с необходимите технологични средства и разполага със сертифицирани специалисти за диагностика, отстраняване на повреди и профилактика.

„В днешния свързан свят сигурността на принтерите и мултифункционалните устройства е от ключово значение. Наред с другите си предимства, мултифункционалните принтери на HP включват широк кръг от функции за сигурност, които защитават устройства, данни и документи, създавайки многопластов подход към сигурността, необходим за борба с модерните атаки”, подчерта Наталия Вичева, мениджър „Ключови партньори” в HP Inc.

„Мултифункционалните принтери на HP създават многопластов подход към сигурността, необходим за борба с модерните атаки”, посочи Наталия Вичева от HP Inc.

Paraflow Green Print дава възможност за отчет на разходите по различни параметри, които могат да се отнасят както за отделни потребители, така и за цели отдели. Клиентите могат да дефинират правила и политики за печат, вкл. на кои устройства потребителят има право да печата и кои потребители могат да печатат в цвят. Решението позволява автоматично изтриване, задържане или пренасочване на задачи за печат към най-подходящото за случая мултифункционално устройство в мрежата.

Освен това решението на Парафлоу позволява съхранение на документите за печат на защитен сървър. Документите няма да се отпечатат, докато не се идентифицира потребителят, който има права да печата на избраното устройство.

Централизираната среда за управление и наблюдение дава ясен поглед за състоянието на всяко едно устройство и позволява бързо решаване на възникнали проблеми. Голяма част от потенциалните проблеми се откриват превантивно и се елиминират условията за възникването им, поясниха специалистите от Парафлоу.

Коментари по темата: „„Плащаш за това, което ползваш” оптимизира печата”

добавете коментар...

  1. ха

    Конфиденциална информация и разпечатка – това са две коренно различни неща!!! Ако ще ходиш в командировка във Варна, тогава след като се снабдиш с разпечатката – какво я правиш като се връщаш? Унищожаваш ли я или я носиш със себе си. При втория вариант смисъла от спестяването на хартиената разпечатка за само половината от цялото пътуване е спорен. Унищожаването пък е още по-спорно, защото тогава защо изобщо я разпечатваш, а не я ползваш в чисто електронен вариант (примерно на електронен четец, притежаващ и парола)!

    Разпечатките служат за архив с бърз, удобен и дълговечен надежден достъп! Няма вирус, който да ти затрие вече разпечатана информация. Малко вероятно е мастилото да ти се разпадне, ако е печатано на приличен съвременен принтер, а и индикациите за стареенето са видими с просто око, преди да стане непоправимата загуба на информацията.
    Това, че във фирмите се ползва печата за не особено важни текущи данни – това е изключително лоша практика, която отдавна се говори, че трябва да бъде преустановена, а не насърчавана.

  2. СГ

    Малко да осветля невзрящите – ТУК сигурността се касае в ТОВА че Сериозните компании използват така нареченото ПУЛ принтиране , а именно и по конкретно ще рече че в Софииския офис се пуска печата и като пристигнеш във Варненския офис си изтегляш персонално резпечатката от мрежата ,първо не носиш хартии със себе си които можеш да изгубиш и да разпространиш конфединциялна за фирмата информация ,второ за по голямо удобство.И не на послено място пак ще наблегна конфендициалността , няма да има отговорни документи но стаите на колегите въргалящи се по печатащите устройства.
    Тук решението е имаш нужда от разпечатка получаваш на желаното от теб място и време , намаш нужда „променил си си решението “не я рапечатваш не хабиш хартия и не разпространяваш конфединциялна инфромация насам натам безцелно.
    Лесно и удобно е разбира се на едни добри пари , но както всеки зае хубавите неща страват едни пари.

  3. хм

    мда, супер удобно е да принтнеш нещо от стая Х и да търчиш до стая У да го вземеш.

    да не би сигурността за НР да е толкова важна, щото предлагат едно сложно (и като цяло безмислено) решение за добри пари?

    щото за сигурност при печат едва ли ще чуете фирма да говори – там сигурността е ПРЕДИ да покажеш инфото.

Коментар