Amazon открива 2000 нови работни места във Франция

Големият онлайн-магазин Amazon заяви, че ще създаде 2000 постоянни работни позиции тази година във Франция. Страната е най-големият пазар в Европа след Великобритания и Германия.

Разгръщането ще увеличи френския екип на Amazon до 7500 души в рамките на 2018 г. От компанията поясниха, че ходът „отразява доверието към икономиката на страната“, в която компанията е инвестирала над 2 милиарда евро от 2010 г. насам.

По-рано този месец Amazon уреди продължителен спор с френските данъчни органи, които търсеха почти 200 милиона евро от онлайн търговеца.

Amazon се разраства постоянно във Франция. Фирмата вече има пет логистични центъра из в цялата страна и планира да отвори нов склад за обслужване на доставките с площ от 14 200 кв. м. през 2018 г.

Миналогодишното придобиване на Whole Foods от страна на Amazon породи предположения, че технологичната компания може да се насочи към европейския пазар на хранителни и супермаркети.

В същото време големият европейски търговец на дребно Carrefour обяви плановете си да съкрати 2 400 работни места във Франция. Компанията ще засили инвестициите си в електронна търговия и ще търси партньорство в Китай.

Коментар