Microsoft призната за една от най-етичните компании

Microsoft попадна в престижен рейтинг на най-етичните компании в света

Класация на Ethisphere Institute определя Microsoft като една от най-етичните компании в света. В списъка „World’s Most Ethical Companies”, който излиза от 2007 г. насам, попадат 135 компании от 23 държави и 57 бранша.

Освен Microsoft  в рейтинга влизат и други известни ИТ компании, вкл. Adobe Systems, Dell и Xerox, но не и най-големите й конкуренти Google и Apple. В същото време там е попаднала социалната мрежа LinkedIn, която Microsoft купи преди две години.

Ethisphere Institute класира компаниите в рейтинга по т.нар. коефициент на етичност. Отчитат се показатели в пет категории: програма за етичност и съгласие (35%), корпоративно гражданство и отговорност (20%), култура на етиката (20%), ръководство (15%), лидерство, иновации и репутация (10%).

„Доверието и почтеността се явяват критични ценности за Microsoft и крайно важни за нашия успех”, казва президентът на ИТ корпорацията Брад Смит. „Ние сме ентусиазирани да подобряваме нашия свят с помощта на технологиите и това започва с водене на бизнеса по такъв начин, че да създаваме и поддържаме доверие в нашите клиенти”.

По неговите думи, включването на Microsoft в списъка на най-етичните компании в света отразява факта, че ИТ гигантът оказва дългосрочно влияние на окръжаващия свят.

Коментари по темата: „Microsoft призната за една от най-етичните компании”

добавете коментар...

 1. ха

  Виц виц, ама новородените може и да му повярват. Като са си нямали вземане даване с M$ през живота си… И да се подлъжат, естествено (и вероятно еднократно, но “дебело”).

 2. haho

  Гооолям виц

 3. мда

  а стига бе?!?? M$ и етичиност в едно изречение?!?!?

 4. Anonymous

  Този абсурд е възможен единствено със спонсорството на Майкрософт. В сравнение с тях и канибал, хранещ се с невръстни дечица, би имал по-висок етичен рейтинг.

Коментар