Blackview BV9000 Pro – първият 18:9 IP68 смартфон

Blackview BV9000 Pro е не само ултраздрав смартфон, но и предлага най-съвременни характеристики, вкл. като лицево разпознаване

IP68 е отличителна характеристика за една категория смартфони, проектирани специално за нуждите на потребители, които ползват своите устройства в екстремни условия – било то за ентусиастки занимания или за професионална употреба. Подобни устройства не са от най-евтините, но все пак цените им са приемливи за качествата, които предлагат.

Първият смартфон, изпълнен в пълноекранен формат 18:9 и според строгите изисквания на стандарта за водоустойчивост IP68, е моделът Blackview BV9000 Pro. Това е изключително здраво устройство, което издържа на вода, удари, прах и падане, като същевременно има отлични технически характеристики и батерия с огромен капацитет от 4180 мАч – всичко това за около 320-330 долара.

Blackview BV9000 Pro е устройство за използване при екстремни условия, вкл. в мината

Ултраздравият смартфон, предлаган от онлайн магазина Tomtop, идва с голям 5,7-инчов екран във формат 18:9 и резолюция HD+ 720×1440 пиксела, с висок контраст и защитно стъкло Corning Gorilla Glass 5. Устройството работи под управление на операционна система Android 7.1 Nougat с достъп до онлайн магазина за приложения Google Play Store – така, че това е един напълно съвременен и функционален Android смартфон, но изключително здрав и устойчив, за разлика от своите обикновени събратя.

4G смартфонът Blackview BV9000 Pro е проектиран на базата на 64-битов чипсет Helio P25 с осем изчислителни ядра – 4xCortex-A53 на 2,6GHz и 4xCortex-A53 на 1,64GHz – и графичен блок ARM Mali-880-MP2 900M за визуални ефекти с висока резолюция и живи цветове. Моделът  разполага с 6GB оперативна памет LPDDR4 и 128GB флаш сторидж, с възможност за разширение с microSD карти памет с капацитет до 32GB – предостатъчно памет за гладък мултитаскинг и съхранение на снимки, видео и друго съдържание.

Корпусът на Blackview BV9000 Pro е устойчив на въздействия като вода, прах, мръсотия и удари

Най-голямото достойнство на модела, разбира се, е водоустойчивостта по стандарта  IP68, наред със защитата от прах и мръсотия, благодарение на бронираното тяло, и устойчивостта на удари и падане. Смартфонът е преминал строги тестове на огъване, високи и ниски температури и физическа надеждност. Алуминиевата рамка служи като възглавница за защита на телефона, когато падне.

Двойната основна камера 13+5MP на Blackview BV9000 Pro гарантира качествени снимки, а предната камера с резолюция 8MP поддържа функция за разкрасяване при селфи. Високата сигурност на достъпа е обезпечена не само от скенера на пръстов отпечатък, разположен под основната камера, но и от функция за лицево разпознаване, която работи в тандем с предната камера на смартфона.

Blackview BV9000 Pro се предлага в няколко цветови варианта на корпуса

Смартфонът работи във всички разпространени мобилни мрежи – 2G, 3G и 4G. Разполага с два слота за сим карти и мощна батерия 4180 мАч с технология за бързо зареждане 12V/2A за цял ден разговори и занимания с приложения. В допълнение, устройството поддържа и технология NFC, която намира приложение при безконтактни разплащания. Налични са и задължителните за всеки смартфон безжични Wi-Fi и Bluetooth модули.

IP68 смартфонът Blackview BV9000 Pro се предлага в момента от Tomtop на цена от $319,99 при доставка от склад в Германия, която оскъпява устройството с $11,29. Моделът има  размери 16,2х8,1х1,34 см и тежи около 253 грама с батерията. Комплектът включва самия смартфон, захранващ адаптер, USB кабел, игла за механизма на сим картите, протектор на екрана, слушалки, кабел за слушалките, OTG кабел, адаптер USB C – Micro USB и ръководство за потребителя.

Коментар