Американци създадоха напълно модулен пистолет

Модулният Genesis Z9 e направен от алуминиева сплав и е съвместим с наличните резервни части и аксесоари за марката пистолети Glock (снимка: ZRODelta)

Мини-революция в огнестрелните оръжия обещава американска компания. ZRODelta е създала първия в света напълно модулен пистолет, наречен Genesis Z9, съобщава специализираното издание Guns.com.

Концепцията за модулно оръжие предполага възможност за бърза замяна на отделни части на устройството. Пистолетът Genesis Z9 калибър 9 милиметра е направен от алуминиева сплав и е съвместим с наличните резервни части и аксесоари за марката пистолети Glock от трето поколение, вкл. пусков механизъм, пълнител, плъзгащ се затвор, мерник и възвратна пружина.

Разработчикът ZRODelta обещава да продава аксесоари и резервни части за пистолета на своя сайт, както и активно да си партнира с лидерите в оръжейната индустрия, за да предложи повече опции за Genesis Z9.

Модулният Genesis Z9 може да се превърне от компактно в пълноразмерно оръжие или да му се добави удължена цев, като при това рамката остава същата. Продажбите на пистолета ще започнат през второто тримесечие на 2018 г.

Коментар