Galaxy S9 ще ще мери кръвно налягане и стрес

Galaxy S9 включва патентована технология на Samsung за измерване на кръвното налягане

Новият флагман Galaxy S9, представен от Samsung на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2018), ще може да мери кръвно налягане и дори стрес и настроение, съобщават от корейската компания.

Още преди една година се появиха информации за патент на Samsung, който описва технология за измерване на кръвното налягане с помощта на смартфон. Подобна функционалност вече е осигурена в Galaxy S9 и Galaxy S9+ чрез нов оптичен датчик, а скоро се очаква да излезе и съответното мобилно приложение.

Освен кръвно налягане, Galaxy S9 ще може да измерва и различните нива на стрес на своя собственик. В допълнение, Samsung планира да обучи гласовия помощник Bixbi максимално точно да определя калоричността на храната с помощта на камерата на смартфона.

Мобилното приложение My BP Lab, разработено съвместно с Калифорнийския университет, Сан Франциско (UCSF), ще стане достъпно за сваляне на 15 март. В рамките на 3-седмични тестове потребители на Galaxy S9 ще могат да измерват своето кръвно налягане, нивото на стрес и настроението си, вкл. как качеството на съня влияе на кръвното и в кой ден се уморяват най-бързо.

Коментар