SSE 2018: България се очертава като стартъп хъб

Фактори като бърз интернет, евтина регистрация на нови компании, ниски данъци и активната работа на инвестиционните фондове правят София привлекателна стартъп дестинация

България, най-бедната държава в ЕС, се разви като своеобразен стартъп хъб и започна да привлича компании и инвеститори в различни сектори не само от страната, но и от региона, заявиха организаторите на изложението  Sofia Startup Expo 2018 (SSE), което ще се проведе на 13-14 март в София Тех Парк.

Това се вижда и от профила на участниците в SSE 2018, както и в лекторите и темите на конференцията „Перспективи пред стартъпите в България“. Изложители ще бъдат компании и проекти в сферата на информационните и комуникационни технологии, енергетиката, енергийната ефективност, хранителната индустрия, производството, екологията, визуалните изкуства, артистичният и събитиен мениджмънт и др.

София попада сред 10-те най-добри градове за предприемачество и стартиране на бизнес в света през последните няколко години. Причините са различни, но най-ключови сред тях са бързият интернет, евтината регистрация на нови компании, ниските данъци и не на последно място – наличието и активната работа на инвестиционните фондове. Инвеститорите обърнаха поглед към страната ни, за да правят бизнес, казват от SSE 2018.

Десетки компании от различни сектори вече се запазили място на SSE 2018 и ще получат достъп до общностна програма и ресурси, за да реализират идеите си. Столицата ни ще събере под един покрив цялата стратъп екосистема – от създателите на технологиите, през иновационните мениджъри до инвеститорите, за да изградят партньорства.

Програма „Съзидател“ на SSE 2018 дава възможност за участие на изложители дори на площ от 2 кв.м., а програма „Боец“ е напълно безплатна. Сред участниците на изложението ще бъдат стартъпи от България, Македония и Турция.

Коментари по темата: „SSE 2018: България се очертава като стартъп хъб”

добавете коментар...

  1. ket

    Предлагам ви вместо хъб – средище

Коментар