Теленор пусна антикорупционен сайт

Сайтът за антикорупция на Теленор предлага интерактивни обучения на тема какво е корупция и как може да бъде овладяна

Първи по рода си в България уебсайт, насочен към борба с корупцията и в помощ на малкия и среден бизнес, пусна Теленор. Проектът бе представен на конференцията „Compliance”, организирана от Германо-българската индустриално-търговска камара в София.

Сайтът за антикорупция предлага интерактивни обучения на тема какво е корупция и как може да бъде овладяна, както и практически упражнения за разпознаване на корупционно поведение и практики, базирани на опита на компаниите в Теленор Груп.

С помощта на тези обучения, малките и средни предприятия биха могли да подготвят своите служители за действие в различни ситуации от реалния живот и по този начин да съдействат за ограничаване на корупционните практики в България, заявиха от Теленор.

Освен обучения, на сайта е публикуван и примерен вариант за вътрешнофирмена антикорупционна политика, която малките и средни компании да адаптират към своята дейност и своите бизнес-практики. Публикувани са също Принципите за поведение на партньорите и доставчиците на Теленор.

Сайтът предлага още директна връзка с горещата информационна линия за подаване на сигнали за корупция и злоупотреби в Теленор.

„Създадохме този уебсайт с идеята да предложим информация, обучения и други ресурси на малките и средни фирми в България, които желаят да организират дейността си на основата на ясни антикорупционни принципи и практики и по този начин да допринесат за ограничаване на корупцията в нашето общество”, заяви Иван Димитров, Директор „Съответствие“ в Теленор България.

Той допълни, че сайтът предлага съдържание, което се базира на огромния опит от работата на Теленор Груп в много държави от целия свят.

Коментар