Групов чат на Viber поддържа 1 млрд. потребители

Viber Communities, Viber, chat

Viber преодолява съществуващите ограничения по отношение на броя потребители в един чат

Приложението за разговори Viber обяви днес нова, уникална функционалност – групов чат за съобщения и обмен на съдържание между 1 милиард потребители едновременно.

Viber Communities (общности) преодолява съществуващите ограничения – от 100 до 1000 – по отношение на броя потребители в един чат, поддържани от останалите месинджъри. Viber стига много по-далеч, предлагайки възможност за свързване в глобални общности в невиждан мащаб – до 1 милиард потребители в един групов чат.

Снабдени с редица нови инструменти за управление, админите на общности вече разполагат с продукт за ангажиране и развитие на групи на база общи интереси, изживявания и каузи. Всичко това се случва в добре познатия интерфейс на приложението.

Viber ще представи съвсем скоро и нови функционалности за монетизация, които ще позволят на админите на Communities да изградят модел за генериране на печалба при тяхното разрастване.

Новите членове на Communities имат достъп до цялото съдържание в тях и могат да се включват в разговорите, ползвайки всички медийни формати на Viber – GIF-ове, стикери, снимки, видеа и разбира се, текст. Същевременно, Viber дава достъп единствено до имената на членовете на дадено Community, докато телефонните им номера остават скрити за всички останали.

Суперадмините управляват ролите на потребителите в Communities – те могат да добавят членове и да ги правят админи или суперадмини, да им забраняват достъп и да ги блокират, да решават дали могат или не могат да участват в разговорите, както и дали на свой ред могат да канят нови членове в Communities.

Суперадмините могат също да развиват общност и да я правят публично достъпна, предоставяйки линк за споделяне, с права да премахват този линк във всеки един момент. Също така, те могат да активират функционалности за монетизация в зависимост от политиката и темата на Communities, а Viber ще съдейства за генериране на приходи.

В допълнение, суперадмините могат да възлагат и разпределят отговорности на админите, да им съдействат за управление на разговорите с опция за изтриване на едно или всички съобщения, изпратени от който и да е член на Viber Community, както и с pin на съобщения за насочване на дискусиите. Админите могат да добавят или премахват членове, когато е нужно.

Избрани партньори вече имат свои Viber Communities, които управляват. Френският футболен клуб Олимпик – Марсилия, например, ангажира феновете си с ексклузивни възможности за разговори със звездите на отбора и с ръководството. OverDrive, платформа за дигитално съдържание, ползва Viber Communities за управление на местни клубове за книги, част от обществените библиотеки в САЩ.

„Хората трябва да имат свободата да се свързват и ангажират един с друг без значение къде са по света, което е и една от причините да създадем Viber Communities. За първи път в историята, групи с неограничени размери могат да формират общности на база споделени теми, с оптимизирани админ инструменти за лесно и ефективно управление”, коментира новата услуга Джамел Агауа, изпълнителен директор на Viber.

От днес поетапно новата функционалност ще стане активна за всички Viber потребители на глобално ниво, уточниха от компанията.

Коментари по темата: „Групов чат на Viber поддържа 1 млрд. потребители”

добавете коментар...

  1. миро

    и как става тая работа

  2. Anonymous

    А витуална крипто валута, вътре във viber ?

Коментар