Microsoft потвърди, че се отказва от Windows 10 S

Появилите се по-рано информации, че Microsoft прекратява развитието на операционната система Windows 10 S, която трябваше да конкурира Chrome OS на Google, бяха потвърдени от софтуерния гигант. S платформата ще стане просто функция на Windows 10, съобщи The Verge.

През 2019 година Windows 10 S ще престане да съществува като отделна операционна система, като вместо това ще се превърне в режим S Mode на платформите Windows 10 Home, Enterprise и Pro, пояснява в блога си в Twitter вицепрезидентът на Microsoft Джо Белфиоре.

Режимът S Mode ще блокира свалянето на приложения от източници, различни от официалния онлайн магазин Microsoft Store, уточняват от компанията.

В началото на февруари сайтът Thurrott съобщи за предстоящата промяна, позовавайки се на секретни документи на Microsoft. Бяха публикувани и статистически данни, според които 60% от потребителите на Windows 10 S предпочитат да останат на тази платформа вместо да мигрират безплатно до Windows 10 Pro.

При това, сред потребителите, преминали от Windows 10 S към Windows 10 Pro, 60% са направили това в първите 24 часа след покупката. А от потребителите, запазили S платформата през първата седмица, 83% са останали на нея и занапред.

Thurrott твърди, че за потребителите на Windows 10 Pro с S Mode деактивирането на режима ще бъде платено – миграцията до пълноценна Windows 10 Pro ще им струва 49 долара. Microsoft обаче не е потвърдила тази информация.

Коментари по темата: „Microsoft потвърди, че се отказва от Windows 10 S”

добавете коментар...

  1. ха

    Безкрайната наглост е вече стандарт при ИТ индустрията. Не е патент на M$.

  2. Anonymous

    Наглостта на M$ май наистина е безкрайна…

Коментар