DJI Mavic Air – ултрапреносим, сгъваем дрон за 4K видео

Mavic Air е най-портативният дрон в портфолиото на водещия производител DJI

Ако търсите приключения, е много вероятно да имате спътник в лицето на един компактен и функционален дрон, който ще заснеме от птичи поглед всичко интересно наоколо, ще го предаде към екрана на контролера в реално време и ще съхрани вълнуващите гледки.

Като чудо на инженерната мисъл и дизайна е определян квадрокоптерът Mavic Air от водещия производител на дронове DJI. Наследявайки най-доброто от серията Mavic, този ултрапреносим и сгъваем дрон разполага с летателни характеристики и функционалност от висок клас за неограничени преживявания.

Mavic Air може да наблюдава в 3D окръжаващата среда, за да избегне сблъсъци

Mavic Air, доставян от онлайн магазина Tomtop, е най-портативният DJI дрон с 3-осов механичен гимбал за камерата, при който ъгълът на вибрация е намален до само 0,005°. Амортисьорите на гимбала помагат за още по-стабилни снимки. Нещо повече, с помощта на високотехнологични сензори отпред, отдолу и отзад, Mavic Air постига 3D наблюдение на окръжаващата среда, за да избегне сблъсъци и да осигури стабилен полет.

В допълнение към хоризонталните, вертикалните и 180-градусовите панорами, Mavic Air може да направи 25 снимки само за осем секунди, за да създаде кристално чисти 32-мегапикселови сферични панорами – те могат да се разгледат от вълнуваща перспектива с помощта на DJI Goggles.

Ултрапреносимият Mavic Air притежава летателни характеристики и функции от висок клас

Освен това Mavic Air заснема видео с много високо, UHD качество – 4K резолюция при 30 кадъра в секунда (4K 30 fps) – и го предава със скорост 100 мегабита в секунда (Mbps). Квадрокоптерът на DJI поддържа и запис на забавено видео – с резолюция 1080p при кадрова честота 120 fps.

Новите HDR алоритми, поддържани от Mavic Air, настройват интелигентно експонацията, в зависимост от условията на осветеност. Преекспонираните или тъмните области се обработват за по-естествени преходи между акценти и сенки, а DSP ускорението прави снимането по-ефективно.

Mavic Air използва 3-осов механичен гимбал с ъгъл на вибрация едва 0,005°

Вградената камера използва 1/2.3-инчов 12-мегапикселов CMOS сензор и обектив f/2.8 с 35-мм еквивалентна фокусна дължина от 24 мм, за да заснема висококачествени снимки и видео.

В допълнение към слота за Micro SD карти, Mavic Air разполага с 8GB вътрешен сторидж, в който можете да съхранявате снимки и видео, а впоследствие да ги прехвърлите през наличния USB 3.0 Type-C порт на външен носител.

Mavic Air се доставя в комплект с всичко необходимо за пълноценно работа на дрона

Квадрокоптерът се доставя в комплект с дистанционен контролер, като с едно зареждане на батерията може да лети в продължение на 21 минути, на разстояние до 10 километра и до 5 км надморска височина. Устройството е работоспособно при температури от 0 до 40 градуса по Целзий.

Цената на DJI Mavic Air в момента е €689,73 в онлайн магазина Tomtop, с безплатна доставка. Дронът тежи 430 грама и в сгънато състояние има размери 168х83х49 мм. В комплекта са включени самият квадрокоптер, контролер за дистанционно управление, батерия, захранващ адаптер, двойка витла, различни кабели и приспособления.

Коментар