Киборг се натъкна на проблеми в Австралия

Мяу-Людо Диско Гама Мяу-Мяу имплантирал чип в ръката си, който служи като цифрова версия на неговите документи

Глоба за пътуване без билет беше наложена на австралийски гражданин с имплантиран в ръката чип. 33-годишният киборг се опитва да използва чипа като цифрова версия на своите документи и билети за пътуване, съобщи Buzzfeed.

Мяу-Людо Диско Гама Мяу-Мяу е имплантирал чипа в ръката си преди една година в студио за пиърсинг. Той нарича себе си киборг, а чипът му позволява да преминала през турникети, като просто приближи ръката си до скенера.

Наскоро обаче киборгът е бил глобен за пътуване без билет в обществения транспорт в Сидни. В действителност мъжът е платил за пътуването, но не е могъл да потвърди това пред контролните органи.

Мяу-Людо Диско Гама Мяу-Мяу се опитал да оспори санкцията, но съдията преценил, че обвиняемият изпреварва закона и му наложил глоба в размер на $220 плюс задължението да плати съдебните разходи, които възлизат на $1000.

Съдът счита, че гражданите на Австралия са длъжни да спазват законите във вида, в който съществуват в момента, независимо от технологичния напредък. Изглежда все още е рано за киборги.

Коментари по темата: „Киборг се натъкна на проблеми в Австралия”

добавете коментар...

  1. хм

    най-лесно се става известен ако си куку.

  2. Anonymous

    Мяу-Людо Диско Гама Мяу-Мяу

    Мяу има 3 котки.

Коментар