Ще стриймваме директно от смартфон камерата в YouTube

Прякото излъчване на видео в YouTube от камерата на смартфона, без ползване на други приложения, скоро ще стане достъпна възможност за потребителите, съобщиха от видеопортала, собственост на Google.

В момента YouTube работи с производители на смартфони като Asus, LG, Motorola, Nokia и Samsung с идеята подобна функционалност да се появи в техните устройства в близките месеци.

Списъкът с производители и устройства, които поддържат пряко видео предаване от камерата на смартфона към YouTube, бeз използване на допълнителни приложения и услуги, ще се разширява.

Новината е част от по-мащабен анонс на Google – компанията обяви тази седмица, че ще опрости стрийминга в YouTube от компютри и нотбуци. За да се възползват от новата функционалнст, потребителите трябва да потвърдят своя акаунт и след 24 часа могат да започнат преки излъчвания, натискайки бутона Go live.

В рамките на 24-те часа Google ще провери дали профилът на потребителя е с добро реноме и ще изисква потвърждение на самоличността чрез телефонен номер. След одобрението, потребителят ще може да стартира незабавно видео излъчвания на живо.

Коментари по темата: „Ще стриймваме директно от смартфон камерата в YouTube”

добавете коментар...

  1. куджо

    Не е баш така, има една много добра идея в тази услуга! НО за жалост, има и лоша такава! изобщо с тези технологии хем добро хем и зло мъкнат със себе си!

  2. :о)

    Нормално.,…Facebook го правят , не можем “да изоставаме”…
    Не че има някаква ВАЖНА НУЖДА от това стриймване, но 🙂

Коментар