Новият Segway Loomo следва стопанина си като куче

Loomo съчетава две неща – устройството за мобилност и роботизиран асистент (източник: Segway)

Откакто се появи на сцената в началото на новия век, Segway не се страхува да прави модификации на едноименните самобалансиращи се двуколесни возила в търсене на нови практически приложения. Loomo е най-новото, което ще се появи скоро.

Loomo съчетава две неща – устройството за мобилност и роботизиран асистент с функции за автономно движение и способност да разпознава и да реагира на човешко поведение.

С батерия от 329 Wh, максимална скорост от 18 км/ч и пробег от около 35 километра, Loomo може да се движи много подобно на обикновен Segway, използвайки 11-инчови гуми за справяне с терена. Гласови инструкции помагат на начинаещия да свикне бързо.

Но слезте от Loomo и машината ще заживее собствен живот! Оборудван със сензори RealSense на Intel, Loomo може да следи околната среда и да избягва препятствията, което му позволява да се „търкаля“ автономно. Това означава, че е способен да върви след собственика си като предано куче – с помощта на стабилизираната 1080p HD видеокамера за снимане на видео в движение и да съхраняване на записи в наличната 64GB памет.

Първите доставки на Segway Loomo ще започнат през май 2018 г. (източник: Segway)

Това е съчетано със софтуер, който Segway нарича „система за разбиране на човека“. Програмата дава възможност на Loomo да разпознава лица и да реагира на човешкото поведение, като например жестове. С набор от 5 микрофона, Loomo може да „чува“ и реагира на гласови команди, а също така и да приема команди от смартфон, с който бива комплектован.

4,3-инчовият LCD екран на Loomo също така позволява на потребителите да взаимодействат с емоционалния си мини-превозвач. Segway казва, че роботът ще бъде зареден с „игрива личност“, която ще използва „изящни изрази“, за да впечатлява и развеселява хората.

Машината идва с SDK за Android, така че разработчиците могат да разширят тези функционалности, а новите умения ще бъдат непрекъснато въвеждани чрез актуализации „на живо“. Loomo е обект на кампания в Indiegogo, като обещанията са първите доставки да станат факт през май 2018 г., ако всичко е наред.

Коментари по темата: „Новият Segway Loomo следва стопанина си като куче”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Купувам !

Коментар