Алианс ще се бори срещу геймърите хулигани

Водещи разработчици на игри обединяват усилия в борбата срещу неприемливото поведение на някои геймъри в онлайн игрите, стана ясно на изложението GDC 2018, където бе създаден алиансът Fair Play Alliance.

Над 30 големи компании от гейминг и ИТ индустрията, вкл. Blizzard Entertainment, Xbox, CCP Games, Epic Games, Riot Games, Twitch, Unity Technologies и Intel, поддържат инициативата за честни игри.

Разработчиците на игри постоянно се сблъскват с неетично, хулиганско поведение на геймърите. В отговор, някои компании въведоха по-строги наказания по отношение на мрежовите хулигани и поощрения за потребители, които докладват за нарушения.

Други разработчици се насочиха към софтуерни решения, които изолират геймъри с лоша репутация от отделни игри, сървъри и общности. Новосъздаденият Fair Play Alliance ще обедини опита и идеите в тази област.

„Ние предоставяме отворен форум за сътрудничество на геймърската индустрия в областта на изследванията и най-добрите практики, които насърчават честната игра и здравите общности в онлайн игрите“, пише на официалния сайт на алианса.

Fair Play Alliance си представя свят, в който игрите са освободени от тормоз, дискриминация и злоупотреби, а геймърите могат да изразяват себе си чрез игрите.

Коментари по темата: „Алианс ще се бори срещу геймърите хулигани”

добавете коментар...

  1. шого

    3а едно по-добро светло джендърско бъдеще! Толерастията до шия!!
    Нека който иска да ви бие/плющи отзад/ограби просто му позволите! и го нахранете, че може да е гладен! НЕ НА РАСИЗМА и НАСИЛИЕТО! …

Коментар