Москва пусна безплатно 250 хиляди книги онлайн

Гражданите на Москва вече имат безплатен онлайн достъп, макар и с някои ограничения, до 250 хиляди книги (снимка: Правителство на Москва)

Московският департамент на културата, съвместно със столичните библиотеки, осигури безплатен достъп до електронно хранилище от 250 хиляди книги, съобщи порталът на кметството.

Гражданите на 12,5-милионния град могат да се сдобият с безплатен годишен абонамент за ползване на електронното книгохранилище във всяка библиотека на Москва, става ясно от официалното съобщение.

Книгите могат да се свалят на компютър или друго устройство с уеб браузър и да се четат без достъп до интернет, в режим офлайн. Към услугата се предлага мобилно приложение за устройства под управление на iOS и Android.

Електронната книга се дава на читателя за срок от две седмици, като в този период е недостъпна за други читатели. С изтичана на срока, книгата отпада от списъка със заглавия в приложението и се връща в списъка с налични книги в библиотеката.

Най-популярните книги са достъпни в е-библиотеката в няколко екземпляра. Книгохранилището ще се попълва постоянно с популярни сред читателите заглавия и значими нови книги.

Е-библиотеката съдържа художествена литература, руска и чуждестранна класическа проза, книги за изкуството и др. Новите книги ще бъдат достъпни онлайн практически едновременно с появата на хартиените издания.

Коментари по темата: „Москва пусна безплатно 250 хиляди книги онлайн”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Димитър Иванов тази глупост съм я виждал и в други интернет библиотеки. Руснаците само са копирали тъпотията.

    Като цяло авторите след първата вълна на ентусиазъм от онлайн вариантите през на 2000 те вече бягат тях защото веднага ги поемат и пускат из торентите.

    Сега карат тия дето искат да ги пуснат пиратската поне да си сканират или какво и друго да било за да могат да ги пуснат.

  2. Anonymous

    до Димитър Иванов – Очевидно за да се поддържат и продажбите на хартиените книги;

    Ники, услугата както е описана и на руския сайт е за московчани, но е добър пример какво може да се направи и на други места

  3. Димитър Иванов

    Едно нещо звучи адски нелогично “Електронната книга се дава на читателя за срок от две седмици, като в този период е недостъпна за други читатели.”
    Нали това е електронна книга, защо трябва да е недостъпна за други читатели?

  4. Ники

    Моля ви дайте адрес на сайта!

Коментар