Huawei P20 и P20 Pro съчетават технологии и изкуство

Парижката изложбена зала „Grand Palais“ бе домакин днес на премиерата на дългоочакваните нови смартфони от висок клас Huawei P20 и Huawei P20 Pro.

Флагманът Huawei P20 Pro идва с първата в света тройна Leica камера. И двата модела са пълни с функции за изкуствен интелект, комбинирайки технология и изкуство. Дизайнът се отличава с фина тънка рамка и динамичен цветен градиент.

С най-високи резултати в тестовете на DxOMark, серията Huawei P20 включва интелигентна фотографска система, която улавя повече светлина и повече детайли, благодарение на тройна Leica камера и 5x хибридно приближение в модела P20 Pro, както и изцяло нова двойна Leica камера при P20.

Флагманите идват с иновативни функции на камерата като Master AI – базирани на изкуствен интелект техники за професионална фотография, и Huawei AIS – мощна технология с изкуствен интелект за стабилизация на изображенията.

Huawei P20 Pro идва с първата в света тройна Leica камера

Високопроизводителният процесор Kirin 970 с изчислителен блок с архитектура на невронна мрежа (NPU) и новият интерфейс EMUI 8.1, базиран на Android 8.1, обезпечават бърза работа на смартфона.

P20 и P20 Pro разполагат с Huawei FullView дисплей (5,8-инчов за P20 и 6,1-инчов за P20 Pro), с ултра тънки рамки, който се слива със заоблените краища за по-удобно задържане в ръка.

Тройната камера на P20 Pro има най-високия брой пиксели в смартфон индустрията до момента – конфигурацията се състои от 40-мегапикселов RGB сензор, 20-мегапикселов монохромен сензор и 8-мегапикселов сензор с телеобектив.

Leica камерата интегрира и сензор за цветната температура за по-добро възпроизвеждане на цветовете. С широка бленда f/1.8, f/1.6 и f/2.4 за улавяне на ясни детайли, P20 Pro включва и нови Leica Vario-Summilux обективи с 3x оптично и до 5x хибридно приближение за снимки на обекти от голямо разстояние, както и по-голям високочувствителен сензор за изображенията за улавяне на кадри в условия на ниска осветеност с ISO до 102400.

P20 надгражда предшественика си P10 с изцяло нова двойна Leica камера с 12MP сензор с размер на пиксела до 1,55 μm и 20-мегапикселов монохромен сензор, подобрявайки способността на устройството да заснема кадри при ниска осветеност при съответните настройки.

В допълнение, P20 и P20 Pro поддържат стабилизация по шест оси и режим на бавно движение с 960 кадъра в секунда за ясни и детайлни кадри (неуловими с просто око, което е 4 пъти повече от стандартните 240fps).

В режим Ultra Snapshot устройствата могат да улавят кадри за по-малко от 0,3 секунди чрез двойно натискане на бутона за звука, дори при изключен екран.

P20 надгражда предшественика си P10 с изцяло нова двойна Leica камера

С процесора Kirin 970, базиран на невронна мрежа, серията P20 разпознава над 500 сценария в 19 различни категории, избирайки сама съответните настройки за професионално изглеждащи кадри. Технологията Huawei AIS (AI стабилизиране на изображението), от своя страна, поддържа заснемане от ръка на кадри с високо качество, без да е нужен статив.

Изцяло нова за Huawei е функцията за предсказващ 4D фокус. В този режим камерата прогнозира движението на обектите и се фокусира ефективно върху тях, за да заснеме най-дребните детайли, докато са в движение.

Нова за цялата гама устройства е и т.нар. функция AI-Assisted Composition, която дава интелигентни предложения за правилна композиция, изправяне на хоризонта, позициониране на групата в групов портрет и пейзажни фотографии.

P20 и P20 Pro разполагат с 24-мегапикселова предна селфи камера с вградена функция с изкуствен интелект за разкрасяване и 3D портретно осветление – резултатът са красиви селфита с автоматични корекции на тена на кожата, деликатно очертани детайли на лицето и реалистично предаване на 3D сцената.

Huawei P20 и Huawei P20 Pro са налични в цветове Twilight, Black, Midnight Blue и Pink Gold. На българския пазар смартфоните ще се предлагат в цветове Twilight, Black и Midnight Blue за P20 Pro и Black, Midnight Blue и Pink Gold за P20. Цените на устройствата, обявени по-рано от немски ритейлър, започват от 649 долара.

Коментари по темата: „Huawei P20 и P20 Pro съчетават технологии и изкуство”

добавете коментар...

  1. :о)

    Напълно подкрепям “програмист”…

  2. програмист

    тези телефони се чуват все едно от първата световна война , телефоните не са мръднали по качество от тогава , гласът се чува **** и от вдън земя , човека не му се разбира кво говори , все трябва да се напрягам да го разбирам , ами да **** в техниците , човешкото ухо чува до 20 килохерца а не само до 2 килохерца , живеем в 21 век с страхотно развитие на техниката , ми оправете ги тия телефони бре , ******, за кво плащам 500 лева за телефон които фъфли и нищо не му се разбира.. ******. не могат един телефон да направят.

Коментар