Fujitsu избра Солитрон за дистрибутор у нас

Технологичният гигант Fujitsu подписа договор за дистрибуция с българската ИТ компания Солитрон. Споразумението покрива цялата продуктова гама на Fujitsu, вкл. сървъри, устройства за съхранение на данни, решения за центрове за данни, преносими и персонални компютри, работни станции, аксесоари и периферни устройства.

Със сключването на това споразумение, Fujitsu – петият най-голям доставчик на технологични услуги в света и номер едно в Япония – цели да развие и разшири своята дистрибуторска мрежа в партньорство с една от водещите компании у нас за доставка на технологични решения с добавена стойност.

Според японската компания, партньорството със Солитрон ще направи достъпни решенията за оптимизация на бизнес процесите и въвеждането на ИТ като двигател за бизнес развитие за компаниите, които са част от дистрибуторската мрежа на Солитрон, и техните клиенти.

„Ние работим за създаване на технологични решения в четири области: изкуствен интелект (AI), интернет на нещата (IoT), облачни технологии и системи за сигурност. Съчетавайки тези технологии, Fujitsu осигурява уникални дигитални услуги, позволявайки на своите клиенти да извличат информация от данните и да постигат осезаеми бизнес резултати. Нашите иновативни технологични решения вече ще бъдат достъпни и в партньорската мрежа на Солитрон, включително с консултиране, техническо съдействие, логистика и поддръжка на всеки етап от процеса преди и след продажба“, каза Габриел Павел – директор, Fujitsu Балкани.

Едно от решенията във фокуса на Fujitsu е PRIMEFLEX – интегрирана система, съставена от мощни предефинирани, предварително интегрирани и тествани технологии, които значително опростяват сложността на въвеждане на ИТ в организацията.

PRIMEFLEX идва в пакет „всичко в едно“ със сървъри, устройства за съхранение, мрежова свързаност и софтуер, които позволяват на ИТ организациите да реагират гъвкаво на нуждите на клиентите чрез опростяване на виртуализацията, частни облачни структури, големи данни и високопроизводителни изчисления.

През мрежата на Солитрон ще бъдат налични също решенията за сигурност и биометрично разпознаване на Fujitsu като PalmSecure. Това е технология, която разпознава потребителите чрез разположението на вените на ръката им (венокод). Сензорът се използва в среден и висок клас преносими устройства, вкл. персонални компютри. Безконтактният четец е лесен за употреба, без каквито и да е физиологични препятствия за потребителя.

В България Fujitsu изгради и пусна в експлоатация най-мощния суперкомпютър за нуждите на научната общност и бизнеса в страната ни, подчертават от компанията.

„Конкурентните технологии на Fujitsu и професионализмът, опитът и покритието на Солитрон ще ни позволят да помогнем на нашите партньори да бъдат още по-успешни. Имаме високи очаквания и сме нетърпеливи да постигнем нашите общи цели с Fujitsu”, каза Ралица Килиан, изпълнителен директор на „Солитрон България“ ООД.

В портфолиото си дистрибуторът предлага пълната гама хардуер, софтуер и услуги, необходими за всякакъв вид и големина решения за информационни и комуникационни системи. Партньорството с Fujitsu влиза в сила от 1 април 2018 г. и от същата дата технологиите на компанията ще бъдат налични за българските потребители през мрежата на Солитрон.

Коментари по темата: „Fujitsu избра Солитрон за дистрибутор у нас”

добавете коментар...

  1. :о)

    Мисля че статията трябва да се казва:

    Fujitsu избра Солитрон за ПОРЕДЕН 😀 дистрибутор у нас

    щото поне 3ма дистрибутори ги продават вече, ма на кой му пука…общо взето

Коментар