Save the Emoji – българска игра с добавена реалност

Save the Emoji осигурява дългосрочно развлечение, защото всеки ден с емоджитата е различен

Ако си спомняте златните дни на Pokemon Go и сте били увлечени от играта, то тогава има ново приключение, което може да опитате. Save the Emoji е българска игра с добавена реалност (augmented reality), която ви дава възможност да търсите и да запазвате емоджита във вашия телефон.

Играта ще ви забавлява много, потапяйки ви в един напълно нов свят. Тя осигурява дългосрочно развлечение, защото всеки ден е различен и емоджитата, с които ще се сблъскате, ще се различават на всяко място. Това прави играта неповторима всеки път, когато се намирате някъде – у дома, на работа, на пазар, на почивка.

След като изтеглите Save the Emoji, ще бъдете помолени да се регистрирате, като използвате имейл адрес. Също така играта ще поиска достъп до камерата и GPS местоположението, което ще ви трябва, за да играете.

Играта изисква регистрация с имейл адрес и достъп до камерата и GPS местоположението

Ако смятате, че емоджитата са забавни и обичате да се движите, ще откриете и най-положителната част на Save the Emoji – за да играеш, трябва да се разхождаш в реалния свят и да се движиш активно.

Друга уникална възможност на играта е, че можете да използвате телефона като физически предмет и да „tap”-вате, за да запазвате емоджитата. Така ще бъдете още повече физически активни, когато играете.

Ако пък искате да използвате инструменти или предмети, можете да направите това, като докоснете иконата, която изглежда като лист хартия със списък в долната част на екрана. Ще разполагате с „gravity generator“, който забавя емоджитата, които се опитват да избягат.

За да играеш, трябва да се разхождаш в реалния свят и да се движиш активно

Имате на разположение и „score velocity booster“, който ще ви помогне да спечелите повече точки. Най-голяма нужда ще имате от „power cell“, който захранва вашия емоджи скенер на камерата. Ще разполагате и с емоджи монети, с които можете да закупите горните инструменти.

Най-лявата икона показва емоджи AR скенера – икона на телефон с пръст, това е и началният ви екран. Иконата, която прилича на клавиатура, ще ви покаже клавиатурата на запазените ви емоджита. Очевидно отначало тя ще бъде празна, но докато изследвате повече и откривате емоджита, за да ги запазите, ще запълните тази мрежа и ще печелите точки.

Save the Emoji е напълно интерактивна игра, задвижвана от вашето GPS местоположение и камера. Тя ви поставя като основен играч (момче или момиче), което се разхожда из околността на текущото ви местоположение. Когато вървите, ще видите точното си местоположение на картата, която се показва на заден фон. Разхождайки се, картата показва къде се намирате и в каква посока се движите. Можете да събирате предмети от картата и да ги използвате по-късно в играта.

Предизвикателствата ви ще се увеличат с всяко едно ниво

Колкото повече емоджита откривате, толкова повече точки получавате. Има различни нива на игра и за да можете да събирате повече емоджита и да се справите, предизвикателствата ви ще се увеличат с всяко едно ниво. Например, първоначално емоджитата ще бъдат бавни. Ще ги видите на вашия AR скенер. Бавните емоджита са лесни за намиране и хващане.

С нарастващи нива на трудност ще видите, че емоджитата стават все по-умни и по-бързи, и намират начини да избягат. Това е мястото, където инструментите или предметите стават изключително важни и полезни. Ето защо е важно да съберете колкото се може повече монети и предмети, така че да имате сила по-късно в играта.

Опитайте се да запазите всички емоджита във вашата клавиатура

Обикновена на вид, но забавна, Save the Emoji определено е игра за хора, търсещи нещо ново. Играта все още не е готова на 100%, но разработчикът MaxSoft вече я популяризира и търси бета тестери (на имейл адрес beta@savetheemoji.com) преди официалното й стартиране в началото на май тази година.

Save The Emoji е направена с последните технологични нововъведения за добавена реалност в iOS – използва ARKit технологията на Apple за по-пълно изживяване на играещите с виртуалния свят. По-късно MaxSoft планира да я разработи и за Android, използвайки аналогичния ARCore на платформата на Google.

Коментари по темата: „Save the Emoji – българска игра с добавена реалност”

добавете коментар...

  1. Йордан Галев

    Изглежда яка, браво на разработчиците

Коментар