Колективен иск срещу Facebook в Калифорния

Потребители на Facebook съдят компанията, заради събирането на данни от месинджъра на социалната мрежа

Трима потребители на Facebook Messenger от Калифорния дадоха на съд социалната мрежа. В колективния иск се твърди, че Facebook нарушава конфиденциалността на потребителите, предаде Ройтерс.

Месинджърът на Facebook води история на всички позвънявания и текстови съобщения между потребителите. Именно срещу събирането на подобна информация от социалната мрежа негодуват потребителите.

Искът е подаден във федералния съд на Северния окръг на Калифорния като колективен, от името на всички засегнати потребители. Ищците претендират за компенсация, размерът на която не се посочва.

Към момента представители на Facebook все още не са коментирали официално новината за колективния иск. По-рано компанията призна, че нейният месинджър действително води история на позвъняванията и текстовите съобщения на потребителитее.

Според социалната мрежа обаче, събирането на информацията се извършва само по избор на потребителите на Android. При това съдържанието на разговорите и текстовата кореспонденция не се съхранява и никакви данни не се предават към трети страни.

Коментари по темата: „Колективен иск срещу Facebook в Калифорния”

добавете коментар...

  1. БМ

    При наличие на специализирани програми за разговори като Вайбър, Уатсъп и Скайп да ползваш месинджера на Фейсбук си е вид мазохизъм.
    А ако “познаваш” човека само от Фейсбук и му нямаш номера, то какво толкова тайно имате да си кажете!?

Коментар