Xiaomi създаде собствен гласов помощник

Потребителите на Xiaomi устройства вече могат да управляват част от функциите им с помощта на гласовия асистент Xiao AI

Китайският производител на смартфони Xiaomi ще конкурира най-големите играчи в ИТ индустрията със собствен гласов помощник. Подобен софтуер с изкуствен интелект развиват гиганти като Microsoft, Google, Apple и Amazon.

Наред с многото нови продукти – смартфони, фитнес гривни и друга електроника, Xiaomi развива и бизнеса си с услуги, а новият гласов помощник идва с функции на изкуствен интелект.

Компанията пусна видео в YouTube, което хвърля светлина върху възможностите на гласовия виртуален асистент Xiao Ai. Към момента от софтуера ще могат да се възползват потребителите в Китай.

Xiao Ai е подобен по възможности на гласовите асистенти Apple Siri и Google Assistant. С негова помощ потребителите могат да управляват някои функции на смартфоните си, системите за умния дом и други технологии и продукти от портфолиото на Xiaomi.

Гласовият помощник Xiao Ai вече се явява функционалност на наскоро представения смартфон Mi Mix 2S. С течение на времето китайският производител ще интегрира AI софтуера и в други свои смартфони.

Коментар