Стрелба в YouTube: Има ранени, заподозреният е мъртъв

Инцидентът е започнал в открито кафене близо до централата на YouTube

Служителите в централния офис на YouTube в Сан Бруно, Калифорния, бяха евакуирани след стрелба във вторник. Трима души са ранени, а заподозреният стрелец е намерен мъртъв, съобщи полицията.

Заподозреният е жена, за която се смята, че се самоубила с огнестрелно оръжие. Тя е идентифицирана като Насим Агдам, на около 35-40 години. Ранените са транспортирани до районните болници, предаде CBS.

Инцидентът е започнал в открито кафене близо до централата на YouTube. Свидетели съобщават за три хеликоптера и тежко въоръжени полицаи. Близката междущатска магистрала е била затворена.

Главният изпълнителен директор на Google (компанията-собственик на YouTube) Сундар Пичай определи инцидента като „ужасен акт на насилие“. „Благодарен съм на всички в и извън компанията за подкрепата“, коментира той.

Сюзън Войсицки, главен изпълнителен директор на YouTube, написа в Twitter: „Няма думи, които да опишат колко ужасно е да имаш активен стрелец в YouTube. Нашите сърца днес са със всички ранени и засегнати. Ще се съберем, за да се лекуваме като семейство“.

Американски държавен служител по сигурността заяви пред Ройтерс, че инцидентът няма връзка с тероризма. Това е пореден случай на масова стрелба в САЩ през последните години. Убийството на 17 души в гимназията в щата Флорида наскоро доведе до призиви за по-строги ограничения върху собствеността на оръжия.

Коментар