Робот баскетболист не пропуска кош

Висок и атлетичен, роботът-баскетболист CUE не пропуска кош на спортната площадка и побеждава добре натренирани спортисти, показва видео, разпространено в YouTube.

CUE е разработен от група ентусиасти в японската компания Toyota, съобщава новинарската агенция Asahi Shimbun. Той представлява хуманоиден робот с ръст от 190 см, който вече е извършил над 200 000 хвърляния на баскетболната топка, обучавайки се с технологии с изкуствен интелект.

Според разработчиците, от близко състояние до коша – около 3,6 метра – роботът CUE е почти безпогрешен и вкарва топката с практически идеална точност, което се потвърждава и от кадрите във видеоклипа.

Коментари по темата: „Робот баскетболист не пропуска кош”

добавете коментар...

  1. ха

    Ами да. Аз пък могат да разработя прост катапулт (без абсолютно никаква електроника в него), който ще е много добре настроен, че никога да не пропуска кош! Значи ли това, че катапултът ми е по-добър от спортистите???
    Това, което са направили от Toyota е само забавление, без да представлява нещо смислено и вид постижение. Далеч по-сложни са системите за игра на Go, както и за игра на тенис на маса…

Коментар