Adata обяви един от най-тънките си външни HDD

Новите външни дискове на Adata ще се предлагат с капацитети 1TB, 2TB, 4TB и 5TB, в няколко цвята

Тайванският производител на DRAM модули и NAND флаш памети Adata Technology обяви няколко нови външни HDD устройства, включително моделите HV300 и HD330.

HV300 е един от най-тънките външни хард дискове на компанията с дебелина едва 10,3 мм. Устройството се отличава с елегантен гланциран дизайн и текстурирана рамка.

Потребителите ще могат да избират между 4 цвята – черен, червен, бял или син. Дискът ще се предлага с капацитет 1TB, 2TB, 4TB и 5TB и ще използва бързия USB 3.1 интерфейс за пренос на данни.

Adata e добавила и шокови сензори, които предпазват устройството при изпускане и удари. В допълнение, HV300 идва с инсталиран HDDtoGO софтуер и AES-256 криптиране на съхраняваната информация.

Вторият модел, HD330, е създаден с цел да отговори на най-високите стандарти за здравина и устойчивост и е подсилен със специален силиконов слой с висока плътност и защита от удари.

Устройството също така е снабдено с противошокови сензори с червена индикация при активиране и ще се предлага с капацитет 1TB, 2TB, 4TB и 5TB. Тук отново имаме HDDtoGO софтуер и AES-256 криптиране на информацията, с USB 3.1 пренос на данни.

Коментари по темата: „Adata обяви един от най-тънките си външни HDD”

добавете коментар...

  1. esennse

    http://www.adata.com/en/feature/551
    With ADATA’s proprietary shock sensors, all drive activity will cease when a physical shock is detected. Once in the clear, activity resumes. You’re kept fully informed with a clear status indicator.

  2. soleil13

    Сензори? Откога противошоковите калъфи се казват “сензори”??

Коментар