Теглим от Instagram всичко, което сме качвали

Instagram скоро ще позволи на потребителите си да изтеглят копие от цялото съдържание, което са качили на платформата за споделяне на снимки, заяви говорител на компанията-майла Facebook.

Вестта дойде в момент, в който целият технологичен свят е разтърсен от проблемите и притесненията около поверителността на данните за потребителите в платформите на социалните медии и количеството потребителски данни, които фирмите съхраняват.

„Изграждаме нов инструмент за преносимост на данни“, заяви говорител на Instagram пред Ройтерс. Инструментът ще позволи на потребителите да изтеглят данните си, включително своите снимки, видеоклипове и съобщения, добави той.

Instagram, която има около 800 милиона потребители по целия свят, не каза кога очаква да пусне инструмента. Ако това стане в периода до 25 май, ходът ще помогне на Instagram да влезе в съответствие с новата европейска регулация за поверителността на личните данни GDPR.

Коментари по темата: „Теглим от Instagram всичко, което сме качвали”

добавете коментар...

  1. ха

    Значи правят инструмента, защото EU им е заповядал. А не защото им се иска… Абстрактът на статията е подвеждащ: “Instagram скоро ще позволи”! Трябва да бъде: “Instagram е принуден да позволи”.

Коментар