Илон Мъск обеща печеливша Tesla през третото тримесечие

Илон Мъск се опита да успокои обстановката около Tesla с обещание за скорошни печалби

Американският производител на електромобили Tesla може да излезе от цикъла на загуби през третото тримесечие на 2018 година, ако се вярва на думите на основателя и лидер на компанията – Илон Мъск.

В последно време Tesla е налегната от проблеми. Компанията все още не може да достигне желания производствен капацитет за автомобилите Model 3, продължава да губи, а някои нейни акционери вече я дадоха на съд.

На този фон мнозина анализатори прогнозират, че в близко време Tesla ще банкрутира. В отговор на засилващия се натиск и опасенията от провал, Илон Мъск излезе с оптимистично изявление за бъдещето на компанията.

На своята страница в Twitter мениджърът написа, че още през третото тримесечие на настоящата година Tesla ще започне да печели. Компанията приключи четвъртото тримесечие на миналата година със загуба в размер на 685 млн. долара, а като цяло за годината е на минус от близо 2 млрд. долара.

Целта на Tesla е това лято да достигне производствен капацитет от 5000 машини Model 3 на седмица. Дали обаче това ще бъде достатъчно компанията да излезе от загубите? В близките месеци ще стане ясно подплатени ли са с реални аргументи обещанията на Илон Мъск.

Коментари по темата: „Илон Мъск обеща печеливша Tesla през третото тримесечие”

добавете коментар...

 1. :о)

  до Пешовица… незнам какво очакваш в България да ти платят колата ли?
  Облекчения има :

  Белгия – 4000 евро държавна безвъзмездна помощ
  Франция – 10 000 евро
  В скандинавските страни е още повече.

  В България не плащаш годишен данък и паркираш безплатно навсякъде по общински места, което си е голям плюс макар и на малки суми

  Яко субсидия има за колите на тоя , каквото и да говориш

 2. до Пешо

  Въобще няма такова нещо като “колите МУ навсякъде са финансиране от държавите. Има държави, които връщат част от данъците при закупуването на електрически автомобил, а не на Тесла. В България например какво ще ти финансират ако си купиш Тесла?

 3. Пешо

  Успехът на Тесла и в момента не е на пазарен принцип. Ползва се с държавна потдръжка на всякакво ниво. Дори с политическа потдръжка в много страни. Колите му навсякъде са финансирани от държавите.

 4. Anonymous

  5000 машини Model 3 на седмица.

Коментар