Второ поколение 12-нм Ryzen процесори е на пазара

Ryzen процесорите от второ поколение са изработени по първата в света 12-нм технология

AMD пусна на световния пазар Ryzen настолни процесори от второ поколение. Линията включва четири модела, оптимизирани за геймъри, създатели на съдържание и хардуерни ентусиасти: Ryzen 7 2700X, Ryzen 7 2700, Ryzen 5 2600X и Ryzen 5 2600.

Новите чипове са изработени по първата в света 12-нм технология и предлагат до 15% по-висока производителност в игрите от първото поколение Ryzen, плюс разширени възможности като Precision Boost 2 и Extended Frequency Range 2 (XFR 2). Комплектовани са с охладител Wraith, а включеният в пакета софтуер Ryzen Master Utility повишава допълнително производителността.

Новото Zen+ ядро обработва повече инструкции на такт, като при него са намалени латентностите в работата с кеша и с паметта в сравнение с първото поколение Ryzen. Технологията SenseMI на AMD е ъпгрейдвана с Precision Boost 2, която интелигентно анализира работния товар и осигурява най-високата многопроцесна производителност в своя клас.

По-високите ефективни тактови честоти на всички процесорни ядра на 2-ро поколение Ryzen могат да подобрят производителността в игрите, създаването на мултимедийно съдържание и бизнес приложенията. В игрите потребителите ще се наслаждават на плавни изображения в популярните резолюции от 1080p Ultra и 1440p High до 4K.

С XFR 2 технологията на всички AM4 платформи с 2-ро поколение Ryzen, асемблаторите на PC-та за ентусиасти ще предложат още по-висока производителност, при осигурено охлаждане от висок клас.

Линията Ryzen процесори от второ поколение включва четири модела, оптимизирани за геймъри, създатели на съдържание и хардуерни ентусиасти

Новите процесори разполагат със запоени вградени топло-разсейващи елементи за охлаждане, както и с отключени множители на честотата за лесен контрол върху овърклока. Настройката на производителността е улеснена с новия софтуер Ryzen Master 1.3, като сега се предлага овърклок на ядро с автоматична идентификация на потенциално най-бързите ядра.

За първи път цялата линия 2-ро поколение Ryzen процесори включва AMD Wraith кулер в стандартния бокс за продажби на дребно. Флагманът AMD Ryzen 7 2700X разполага с новия Wraith Prism кулер с подобрен профил на вентилатора и управление на светлините.

Оптимизиран за 2-ро поколение Ryzen процесори, новият чипсет AMD X470 сега е наличен за Socket AM4 дъна. Освен по-добрата работа с паметта и овърклок, новите дънни платки идват с възможност за изтегляне на софтуера AMD StoreMI, който позволява да се комбинира скоростта на SSD с капацитета на традиционен харддиск в едно лесно да управление сторидж устройство.

Съвместими с всички текущи AM4 процесори, новите дънни платки с X470 чипсет надграждат върху съществуващите дъна от 300-серия, които също са съвместими с второ поколение Ryzen чипове, с актуализация на фърмуера (BIOS-а). Много от дъната на пазара идват вече с обновения BIOS, като това се указва от етикета „Ryzen Desktop 2000 Ready” върху кутията.

Коментар