Израелски киберспец идва за IoT Adventure Forum 2018

Давид Шифман, директор „Киберсигурност“ в израелската компания за обучения ХакерЮ, ще бъде един от водещите лектори на предстоящия IoT Adventure Forum 2018, който ще се проведе на 15 май в хотел Новотел София

Израелският киберспец Давид Шифман ще бъде един от водещите лектори на IoT Adventure Forum 2018, който ще се проведе на 15 май в хотел „Новотел София“, съобщиха организаторите.

Шифман е директор „Киберсигурност“ в компанията за обучения ХакерЮ (HackerU). Той ще разкаже кои са най-разпространените заплахи за сигурността при интернет на нещата (IoT), кои умни устройства са най-честа мишена на киберпрестъпниците и какви методи и уязвимости използват хакерите, за да проникнат в тях. Шифман ще демонстрира и няколко сценария за реакция при кибератаки.

По време на форума Международната академия за обучение по киберразследвания ще обяви партньорството си с израелската компания ХакерЮ, благодарение на което академията ще разшири портфолиото си с нови сертифицирани обучения.

За първи път в България ще се предлага специализирано обучение „Сигурност на IoT“, чрез което софтуерните инженери и специалистите по интернет на нещата ще придобият знания как да разпознават и управляват уязвимости на различни нива – хардуер, софтуер и приложения. Академията ще предлага и специализирани курсове за сигурност при програмиране на Java, .Net, Android и iOS.

IoT Adventure Forum 2018 се организира от Международната академия за обучение по киберразследвания, в сътрудничество с Райт Имидж. На форума се очакват топ лектори и IoT стратези от Amazon, IOTA, IDC, HackerU, VMWare, Microsoft, HPE, АББ България, Bosch, Unimasters Logistics, Navigato и др., които ще представят най-актуалните тенденции при интернет на нещата в различни области – умен транспорт и градове, разработване на IoT, свързана индустрия, IoT за потребителите, иновации и технологии и сигурност и защита на личните данни.

До 30 април е отворена и регистрацията за проекти и стартъпи в първия по рода си конкурс IoT Adventure Awards 2018. В конкурса могат да участват организации от публичния и частния сектор, които внедряват Интернет на нещата, компании, които разработват IoT решения за крайни потребители и IoT стартъпи. Те ще мерят сили в пет категории:

  • Умен град
  • Интернет на нещата за бизнеса
  • Интернет на нещата за потребителите
  • Интернет на нещата стартъп
  • Интернет на нещата за обществото

Регистрацията за конкурса и за форума се извършва на сайта на IoT Adventure Forum 2018. Експертен съвет, състоящ се от IoT стратези, ще оценява кандидатстващите проекти/продукти/стартъпи и ще обяви победителите по време на официална церемония, която ще се проведе на 15 май като част от IoT Adventure Forum 2018.

Коментар