Обновен Gmail предлага повече функции и удобство

Актуализацията на уеб интерфейса на Gmail касае както десктоп, така и мобилната версия

Google пусна голямо обновление на уеб интерфейса на своята услуга за електронна поща Gmail. Сред новите функции са „умни“ отговори, отложени писма, конфиденциален режим със самоунищожаващи се съобщения, известия с висок приоритет и др.

Умните отговори позволяват на потребителите бързо да отговарят на стандартни и типични послания. Изпращането на писмата може лесно да бъде отложено за определено време с помощта на специален бутон с пиктограма на часовник.

Обновеният Gmail показва също напомняния на потребителя да отговори на чакащи съобщения. В дясната част на интерфейса се е появил панел за бърз достъп до календара, бележките и списъка със задачи.

Конфиденциалният режим дава възможност за забрана на получателя да препраща писмо, да го копира, сваля, разпечатва и т.н. Предвидена е също възможност за поискване на потвърждаващ код за отваряне на писмо или задаване на срок за самоунищожаване на писмото.

В мобилната версия на Gmail вече са налични известия с висок приоритет за най-важните съобщения, както и опростена опция за отписване от абонамент за бюлетини. Потенциално опасните писма са съпроводени с добре видими предупреждения.

Google вече внедрява променения уеб-интерфейс на Gmail и новите функции ще се появят постепенно в близките седмици. За превключване към него потребителят трябва за отиде в настройките и да избере опцията „Изпробване на новия Gmail“; предвидена е също опция за връщане към класическия Gmail.

Коментар