Adata ED600 – устойчива на прах, удари и вода кутия за HDD/SSD

Adata ED600 е здрава, защитена от прах, вода и удари кутия за външен сторидж

Днес буквално сме затрупани с файлове и данни – било то служебни или лични под формата на видео, музика, снимки, документи и т.н. И въпреки наличието на достъпни облачни хранилища, мнозина предпочитат да разполагат с важното си съдържание на физически носител – когато обемите са по-големи, за повече сигурност и бързодействие или за ползване на данните офлайн, без интернет връзка.

Това подсигуряване на достъпа до данните не е никакъв проблем при наличието на множество достъпни опции за сторидж. Цените на устройствата – твърди дискове (HDD) и полупроводникови дискове (SSD) – намаляха значително в последните години и преносимият сторидж с голям капацитет вече е по джоба на всеки потребител, наред с масовите USB флашки.

Но докато специално проектираните външни HDD и SSD имат здрави и надеждни корпуси, то пренасянето и ползването на обикновените HDD/SSD, вграждани в компютрите, не е толкова удобно и безопасно за данните, освен ако не използвате специална кутия за тази цел. Такава, например, е кутията ED600 на тайванския производител Adata – надеждно, удобно и стилно решение за външен преносим сторидж.

Adata ED600 приема всеки 2,5-инчов диск SSD или HDD с интерфейс SATA и дебелина 7 мм или 9,5 мм. Данните се обменят с компютъра по бърз интерфейс USB 3.1 със скорост до 5Gbps. Разполагайки с такава кутия, можете да носите надеждно защитен своя SSD или HDD с важни данни и да имате бърз достъп до тях на всеки компютър, независимо дали е свързан към интернет или не.

Допълнителен силиконов слой вътре в кутията предпазва диска от удари и сътресения

Веднага прави впечатление солидната и здрава конструкция на кутията. Тя се затваря плътно от всички страни, със стабилни уплътнения между двете части на корпуса и защитна капачка за USB интерфейса. Вътре в кутията има удароустойчив силиконов слой за предпазване на диска, който ляга стабилно на дъното при свързване към SATA интерфейса. На вътрешната страна на горния капак може да се постави меко уплътнение за допълнителна защита на диска.

SATA интерфейсът вътре в кутията за свързване на 2,5-инчов диск

Всичко това прави Adata ED600 устойчива на въздействия като прах, удари и вода, така че можете да сте сигурни за данните си в преносимия сторидж. Що се отнася до защитата от прах и вода, в частност, кутията е изпълнена в съответствие със строгите изисквания на стандарта за водо- и прахоустойчивост IP54. Вътрешният силиконов слой пък ще предпази устройството от повреда при изпускане.

SSD-то ляга в кутията плътно и безопасно за данните

Освен че е здрава и надеждна, кутията на Adata е изключително лесна за използване. Поставянето на диска в нея и свързването към SATA интерфейса е бързо и лесно и няма да ви затрудни по никакъв начин. Затваряте кутията, свързвате я към компютъра през USB 3.1 интерфейс и само след 3 секунди преносимият външен сторидж е готов за четене и запис на данни.

Кутията се свързва към компютъра през бърз USB 3.1 интерфейс

В комплекта на Adata ED600 са включени кабелът за връзка към компютъра и уплътненията за допълнителна защита на диска при удари и сътресения, т.е. всичко необходимо, за да ползвате пълноценно кутията като преносим външен сторидж .

Adata ED600 се доставя в комплект с кабел и уплътнения за диска

В заключение, Adata ED600 е здрава и надеждна, лесна за използване кутия за външен сторидж, която може да се ползва като преносим диск, защитен от вода, удари и прах, а също и за прехвърляне на данните от диск в компютъра към външен SATA диск – удобно, през USB интерфейс. Кутията ще се предлага на българския пазар от партньорите на тайванския производител.

Коментар