Илон Мъск: Започвам бизнес с бонбони!

Следващият значим проект на Илон Мъск – най-коментирания американски предприемач – е компания за бонбони, съобщи самият той на страницата си в социалната мрежа Twitter.

„Стартирам компания за бонбони и това ще бъде невероятно“, написа Илон Мъск в Twitter. За да разсее съмненията, че се шегува, милиардерът уверява, че е „супер сериозен“ в намерението си да създаде сладкарска компания.

Мъск е въвлечен в множество мащабни проекти и не слиза от страниците на медиите. Напоследък обаче се засилват критиките към него, най-вече заради загубите, които генерира компанията за електромобили Tesla.

През последното отчетно тримесечие Tesla регистрира загуба от близо 800 млн. долара, или по около 9 млн. долара на ден! По този повод в медиите се появиха заглавия, че компанията „изгаря“ по 6000 долара на минута, които подчертават неефективността в работата й.

Мъск развива също космически проекти чрез компанията SpaceX с идея да колонизира Марс в обозримо бъдеще, а чрез Boring Company иска да изгради супербързи транспорни тунели.

Най-успешното начинание на Илон Мъск засега обаче си остава платежната система PayPal, към която той се присъедини с друга своя компания и успя да я развие до първокласна глобална услуга. По-късно Мъск продаде дела си в PayPal и се посвети на авантюристични проекти.

Коментари по темата: „Илон Мъск: Започвам бизнес с бонбони!”

добавете коментар...

  1. Bg ialumi

    Хех то на приказки лесно, но и магазинче за семки да отвориш и най-важното да се задържиш достаръчно дълго, а не да затвориш на третия месец иска търпение и отдаденост.
    Ако бе толкова лесно поне 50% от населението щяха да развиват собствен бизнес днес!

  2. ха

    Бизнесът с бонбони е много добра идея. Може и аз да помисля за нещо такова…

Коментар