Linux приложения ще работят на хромбуците

Операционната система Chrome OS, която управлява т.нар. хромбуци, скоро ще предложи възможност за работа с Linux приложения. Подобна функционалност ще се появи най-напред в хромбуците Google Pixelbook, съобщи Engadget.

За да поддържа Linux приложения, Chrome OS ще използва виртуални машини, базирани на Debian. Няма да са необходими самостоятелни десктоп среди, Linux приложенията ще се пускат наравно с Chrome OS програмите.

Но подходът с виртуални машини може да окаже негативно влияние върху производителността на по-тежките приложения, особено като се има предвид, че повечето хромбуци са базирани на бюджетни хардуeрни платформи.

Операционната система Chrome OS все още не може да се сравнява с Windows и Mac OS, но платформата набира популярност с навлизането на хромбуците най-вече в сферата на образованието. Освен това Chrome OS вече има достъп до Google Play и може да изпълнява Android приложения.

Коментари по темата: „Linux приложения ще работят на хромбуците”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Знаех си аз, че ще са пъргави комплаксарчетата. Не си оставят полянката където се чувстват умни и превъзхождащи другите.

  2. Anon

    Огромен брой хора ползуват без да знаят и да осъзнават модифициран Линукс наречен Android OS 🙂 а тоя Фофу е доказан комплексар и уникален маниак и психопат. Фофу това новият псевдоним ли е “Аман” много ти отива всеки като те види си казва аман от тая фофуонска фанатизирана тролска досада 🙂

  3. Аман

    Само Аппле веееее!!! тва виндовс тва линокс се е за мизерници дет енмат кинти си земат Аппле!!

  4. Ха-ха

    То, какво да гледаме – новата система Адзуре на микромеките, направена под Линукс ли? Айде стига с този сърказъм от психо-диспансера в Курило!

  5. Фофу

    Брех цели 4 часа и половина и нито един линуксаджия да не с обади, да ръсне мозък, за 50 хиляден път да ни светне колко велик е Линукс и каква боза е Win-a.

    Seavar обикновено рипва и застава мирно като чуе Линукс и задължително изрецитирва нещо, ама сега сигурно е зает да прави комунистически агитации по по-важни политически събития.

Коментар