Microsoft и Red Hat с ново решение за облака

OpenShift решение на Mcirosoft и RedHat ще помогне на разработчиците на корпоративен софтуер да изпълняват контейнерни приложения в облака и локално

Microsoft и доставчикът на корпоративен Linux софтуер Red Hat разшириха партньорството си, създавайки съвместно решение OpenShift, което работи в облака Azure.

OpenShift ще помогне на разработчиците на корпоративен софтуер да изпълняват контейнерни приложения в облака Microsoft Azure, както и на локални изчислителни машини.

Съвместното решение се базира на платформа Red Hat OpenShift за Azure. То ще стане приоритетно предложение за клиенти, които едновременно ползват продукти и услуги на Red Hat и Microsoft.

Ще бъде осигурена поддръжка на контейнерни приложения на двете компании, на операционни системи, инфраструктурни компоненти и средства за оркестрация. Освен това екипите по продажби на Red Hat и Microsoft ще лансират съвместно технологичните платформи на двете компании като база за облачни приложения и модернизация на съществуващите ИТ системи.

Единната платформа OpenShift за хибриден облак на база Microsoft Azure и корпоративен дейта център ще позволи на клиентите да преместват корпоративни приложения между двете среди.

В допълнение, OpenShift решението на база Azure осигурява управление на контейнери на основата на Windows Server и Red Hat Enterprise Linux и предлага нови начини за използване на продуктите на Red Hat с помощта на инструментите за разработка на Microsoft.

Коментар