Екс-шеф от Tesla отиде в конкурента Waymo

Матю Шул от Tesla Inc. се е присъединил към Waymo – поделението за електрически автомобили на корпорацията Alphabet – компанията-майка на Google. В Tesla Шул е бил главен технически отговорник, водещ комуникацията с щатските органи по пътна безопасност.

Новината, съобщена от Waymo, потвърждава по-ранна информация на Уол Стрийт Джърнъл, че Шул се присъединява към екипа по безопасност на Waymo, ръководен от бившия заместник-директор на Администрацията по безопасността на трафика – Рон Медфорд.

Бившият шеф от Tesla е стартирал във Waymo миналия понеделник и ще работи по разнообразни въпроси, свързани със сигурността на автомобилите, в новата си роля, уточнява Уол Стрийт Джърнъл. Шул излиза от Tesla в момент, когато Националният съвет по безопасност на транспорта разследва множество катастрофи, свързани с електрическите автомобили.

В сряда Агенцията по безопасността на трафика съобщи, че разследва най-новия инцидент с Tesla – този във Форт Лодърдейл, Флорида, който уби двама тийнейджъри и рани трети човек. Това е четвъртото активно разследване в агенцията, свързано с катастрофи с електрическите автомобили на компанията.

Коментар