Microsoft погълна стартъп за изкуствен интелект

Microsoft се сдоби с напреднала технология за общуване на потребителите с виртуални помощници

Microsoft засилва позициите си на пазара за изкуствен интелект с покупката на стартъпа Semantic Machines, става ясно от официално съобщение в блога на компанията.

Разработките на Semantic Machines ще се използват за развитие на услугата Azure Bot Service, както и на други напреднали технологии на Microsoft като Cortana и Xiaolcх, уточняват от софтуерния гигант.

Semantic Machines се фокусира в решаване на важен проблем: как при общуване с виртуален помощник у потребителя да се създаде усещане, че разговаря с истински човек, а не с компютърна система.

Младата компания, основана през 2014 г., вече успя да привлече средства в размер над 20 млн. долара от големи играчи на пазара за рискови инвестиции като General Catalyst и Bain Capital Ventures. Стойността на сделката с Microsoft не се съобщава.

Технологията на Semantic Machines дава по-точни отговори на поставените въпроси, предсказва какво иска да попита потребителят и като цяло е способна да води по-естествен диалог между компютърната система и човека.

Коментар