Microsoft блокира ъпдейт на Windows 10 на компютри с Avast

При инсталиране на Windows 10 April 2018 Update някои потребители на Avast виждат черен екран без икони или съобщение за грешка на син екран

Потребители, които работят на компютри с операционна система Windows 10 и използват антивирус Avast, не могат временно да инсталират обновлението April 2018 Update (Windows 10 1803), поради проблеми между двата продукта.

Microsoft прибягна до блокиране на ъпдейта, след като по-рано тази седмица се разбра, че някои потребители на Avast се натъкват на проблеми при обновяване на Windows. По-конкретно, на десктопа им се показва черен екран без икони, а в някои случаи излиза и съобщение за грешка на син екран.

В момента потребителите на Windows 10 и Avast имат само два варианта за действие – да изтрият антивируса, който е несъвместим с April 2018 Update, или да отложат обновлението, отбелязва Neowin.net.

Avast обаче не смята, че нейният антивирус е виновен за възникналия проблем, след като компанията не е могла да възпроизведе грешките, с които се сблъскват потребителите. Предполага се, че причината е в самото обновление Windows 10 April 2018 Update.

Изследването на проблема продължава съвместно от Avast и Microsoft, но към момента все още няма решение. Очаква се в най-скоро време двете компании да установят причината и потребителите да получат обновление, коeто отстранява грешката.

Коментари по темата: „Microsoft блокира ъпдейт на Windows 10 на компютри с Avast”

добавете коментар...

  1. haha2

    @M@hony:
    Аман от сектанти

  2. M@hony

    Да Димитър научи се да ползваш Linux и намя да ти излизат такива неща пък и си е безплатен 😉

  3. ДИМИТЪР

    На мен точно такова ми излиза

  4. M@hony

    Ползвам си Linux Mint и нямам проблеми дори и със Ubuntu 😉

Коментар