Файненшъл Таймс формира технологичен екип в София

FT ще отвори близо 100 нови позиции за технологични специалисти през следващите 12 месеца у нас (снимка: Financial Times)

Файненшъл Таймс, една от водещите бизнес новинарски организации в света, ще открие офис в София през есента на 2018 г. В него ще се помещава основният технологичен екип FT Core, който поддържа базовите платформи и системи, движещи уебсайта FT.com.

FT Core поддържа разнообразно портфолио от платформи, сред които дигитални системи за абонамент, разпространение на печатни издания и публикуване на съдържание. В допълнение, платформата за данни, даваща информация за клиентите, заема ключова роля в оформянето на култура за аналитично мислене в бизнеса, което е и в основата на успеха на Файнешъл Таймс (Financial Times, FT).

Компанията е избрала София, заради локацията, бързия достъп до офиса на FT в Лондон и технологичните таланти, които биха помогнали на екипа да се развива и расте. FT ще отвори близо 100 нови позиции през следващите 12 месеца в следните направления:

  • Софтуерни инженери
  • Бизнес анализатори
  • Управление на проекти
  • Управление на продуктите

FT работи с Xoomworks – консултантска компания, базирана в София, по модела Build, Operate, Transfer (BOT). Новият офис ще премине изцяло в ръцете на FT до 2-5 години, уточниха от компанията.

Коментари по темата: „Файненшъл Таймс формира технологичен екип в София”

добавете коментар...

  1. Мила Цанова

    Според мен е хубаво да има големи компании, сериозни в бизнеса и с репутация, които не само да дойдат в София, но и да имат план за развитието си тук. Стига с тези съпорт центрове, където е като скотобойна и се работи за малки пари (нещо като студетска работа за 35-40 годишни) нека има и продуктови компанни, които да вдигнат нивото на IT бизнеса в България и да градят продуктите си тук. Успех на ФТ и дано им се получат нещата, нещо в което не се и съмнявам, знаейки колко са добри в това, което правят.

  2. Димитър Иванов

    Вие двамцата по-долу големците, сигурно сте изградили някоя голяма фирма от нулата със собствените си две ръце и много знаете да пишете в интернет от високо.

  3. ха

    Този “водещ” вид вестник не съм го чувал от едно време (имам предвид през предишния строй, който свърши преди вече около 30-на години).

Коментар