Експерти: Размерът на бизнеса няма значение при кибератака

Справянето с модерните киберзаплахи изисква решения за постоянен мониторинг, корелация и анализ на поведението, подчертаха от Телелинк и SafeBreach по време на конференцията Digitalk

Кибератаките нарастват в тревожна степен и причиняват множество вреди във финансово и правно отношение, като уязвими са както малките и средни предприятия, така и големите корпорации, според участници в ежегодната конференция Digitalk в София.

Оказва се, че малкият бизнес или малкият локален пазар не са бариера, а напротив – хакерите изпробват своите разработки първо именно върху по-малки пазари и бизнеси, преди да поразят основните си цели, споделиха наблюденията си Иван Житиянов, изпълнителен директор на Телелинк Бизнес Сървисис, и Алекс Литвак, мениджър от израелската фирма за киберсигурност SafeBreach.

Проучванията и опитът на Телелинк от последните пет години показват, че справянето с модерните киберзаплахи изисква решения за постоянен мониторинг, корелация и анализ на поведението. Център за управление на сигурността е решението, което Телелинк предлага на компаниите за тяхна защита.

Подобен център дава възможност на организациите да получат видимост, контрол и препоръки за подобрения от сертифицирани киберексперти, с които да повишат нивото на киберзащита на своя бизнес.

Телелинк предлага решение като услуга с предвидима месечна такса, срещу която клиентите получават мониторинг на сигурността на ИТ инфраструктурата в режим 24/7, управление на уязвимости, засичане на атаки и разширен анализ. Освен това услугата включва изготвяне на експертизи и анализи, бюлетини за сигурност, обучения и осведоменост на служителите и експертите на клиента.

От компанията, която трупа експертиза в сферата на киберсигурността през последните години, наблегнаха на факта, че на клиентите на услугата не се налага да правят допълнителни инвестиции в оборудване, екип, обучения, сертифициране и технологии.

Коментари по темата: „Експерти: Размерът на бизнеса няма значение при кибератака”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Малките, но от вид ИТ компании са още по-трудни за хакване, защото имат твърде малко неща за защитаване.

  2. пф

    Естествено че има значение дали се хаква голяма компания или малка. Големите компании са по-трудни защото имат повече ресурс за противодействие.

  3. LubyMiner

    Видяхме ги точно каква работа свършиха с телефон 112. 😀

Коментар