Уязвимост в IE уплаши експертите

Microsoft разследва уязвимост в Internet Explorer, която по последни информации засяга все повече версии на браузъра. Под угроза е и втората бета версия на новия IE 8.
От софтуерния гигант съобщават, че податливи на атаки са освен най-използваният в момента Internet Explorer 7, но и версиите IE 5.01 Service Pack 4, IE 6 Service Pack 1, IE 6 и IE 8 Beta 22.
Уязвимостта е доста сериозна. Според Иван Макалинтал, експерт по сигурността в Trend Micro, инфектираните сайтове са вече 6000 и броят им продължава да нараства бързо.
И от Microsoft потвърждават за рязко, с над 50% увеличаване на атаките през уикенда. В корпоративния блог компанията е публикувала подробности за уязвимостта и начини за обезопасяване на Internet Explorer.
Някои експерти дори съветват потребителите да използват алтернативен браузър, докато Microsoft пусне решение на проблема.
Сайтът Shadowserver публикува списък с домейни, които използват уязвимостта. Според Microsoft, атаките в момента се провеждат чрез SQL инжекции срещу уеб сайтове и зареждане на код.
От компанията подчертават, че ще предприемат адекватно действие, след като завършат напълно изследването на уязвимостта.

Коментар