Всяка четвърта поръчка на Tesla Model 3 е отменена

Tesla е върнала немалка част от парите, събрани от предварителни поръчки на Model 3

Производствените трудности на Tesla и неспособността й да достави в срок електромобилите Model 3 накараха много от купувачите да се откажат от вече направените поръчки, а на компанията се налага да връща пари, съобщи Engadget.

Електромобилът Model 3 беше представен още през 2016 г. и Tesla успя да привлече с предварителни поръчки стотици хиляди клиенти. Условието за това беше клиентът да плати авансово депозит в размер на 1000 долара.

Но по данни на анализаторската компания Second Measure, към април т.г. Tesla е върнала депозитите за почти всяка четвърта поръчка на Model 3 – по-точно за 23% от всички поръчки, поради невъзможността да достави в срок електромобилите.

Представител на Tesla коментира, че данните на Second Measure не съвпадат със собствените данни на компанията, без обаче да разкрива точния брой на отменените поръчки.

През август миналата година главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск призна, че към онзи момент са отменени 12% от всички предварителни поръчки на електромобила Model 3.

Коментари по темата: „Всяка четвърта поръчка на Tesla Model 3 е отменена”

добавете коментар...

  1. ха

    ot0 исках да кажа, че имат договори с минните компании… Не, че сами си го копаят, въпреки че май е в техен стил.

  2. ot0

    Също така се казваше, че Tesla има договори за добив

    Тесла и миньори станах

  3. ха

    Много интересно, но в един български сайт за електромобили само суперлативи за Tesla даваха, сравнено например с европейските производители на автомобили. Например се споменаваше, че батериите на Tesla използват много по-малко кобалт, който е рядък елемент (и залежите са основно в Конго). Също така се казваше, че Tesla има договори за добив, докато другите навлизащи на пазара нямат такива и тепърва трябва да сключват, ако има “свободни мощности”.
    Тук в technews само проблемите на Tesla се представят…

Коментар