Заменят илюминаторите с виртуални прозорци

Кръглите прозорчета в самолетите, известни още като илюминатори, скоро ще изчезнат, а на тяхно място ще се появят течнокристални екрани, ако се съди по плановете на авиокомпанията Emirates.

Именно Emirates първа в бранша ще монтира в пътническите самолети виртуални прозорци вместо илюминатори. Предполага се, че подобно решение ще направи самолетите по-икономични и безопасни.

Според представители на авиокомпанията, благодарение на виртуалните прозорци пасажерите ще виждат по-качествена и по-детайлна картина, в сравнение с гледката от класическите илюминатори.

Изображенията на екрана ще се предават от външни камери. Първоначално виртуалните прозорци ще се появят в пътническите самолети от бизнес клас Boeing 777-300R, но не се съобщава кога точно ще настъпи промяната.

Коментари по темата: „Заменят илюминаторите с виртуални прозорци”

добавете коментар...

  1. ха

    Да, … Наблюдението от високо май вече няма да е за всеки. В бъдеще определени държави ще забранят да има изобщо илюминатори, а софтуер ще определя кои части от изображението да не се показват както са снимани!
    Иначе по темата ми е интересно как ще постигнат 3d ефекта, защото земята се вижда не напречно, а под ъгъл около 90 градуса…

Коментар