Изкуствен интелект ще решава кога да се обнови Windows 10

Актуализациите на Windows 10 вече ще се управляват от изкуствен интелект

Microsoft е разработила система с изкуствен интелект, която трябва да подобри процеса на обновяване на операционната система Widows 10. Кога потребителските компютри да получат актуализацията ще решава именно AI технологията.

Умната система е тествана още с обновлението Fall Creator Update и резултатите са отлични, според разработчика. Microsoft съобщава за по-малко обръщания към службата за техническа поддръжка и същевременно за увеличаване на удовлетворените потребители.

При последното пролетно обновление AI е използван в много по-голям мащаб. В частност, благодарение на изкуствения интелект, априлският ъпдейт е достигнал до 250 млн. РС-та по-бързо, отколкото всеки друг досега.

Работата на системата се базира на проста логика. Отчитайки определени фактори, изкуственият интелект определя кои компютри с Windows 10 трябва да се обновят веднага след излизане на ъпдейта и кои на по-късен етап, поради наличието на определени проблеми.

Под проблеми се разбират особености на конкретната конфигурация, които теоретично могат да нарушат работата на системата след обновяването или в процеса на инсталиране. В такива случаи Microsoft изследва проблемите и ги решава, след което РC-то получава обновление.

Коментари по темата: „Изкуствен интелект ще решава кога да се обнови Windows 10”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов

    до Ангел

    Това важи за Епъл, Андроид и всички системи свързани с комерсиализация. Тая тъпня сега върви много по-гладко я чувам от 4-5 години. Всеки път новия телефон, компютър, таблет и т.н. като е нов върви много гладко, докато планирано не го забавят малко по малко, докато излезне новия модел, който е с новия хардуер и заради него всъщност нещата вървят гладко!!!

  2. :)

    При липса на естествен интелект, ето ви искуствен такъв. Що ли ми се струва поредният балон?

  3. Ангел

    Искам ОПЦИЯ да си ги забраня! На собствена отговорност!

    Ама такава опция няма. И когато си тествам производителността на машината преди и след ъпдейт и цифрите са надолу… Това са пропуснати ползи, планирано остаряване, умишлена амортизация и т.н. от страна на Microsoft, към които аз съм безсилен…

    ****

  4. ГГГ

    Сега на “проста логика” ли се основава ъпдейта или на “изкуствен интелект”?
    Вероятно е “прост изкуствен интелект:, само да не е в прекия смисъл на “прост” 🙂

Коментар