Модернизират кубчето на Рубик с Bluetooth и светодиоди

Съвременни технологии вдъхват нов живот на култовото кубче на Рубик (източник: GoCube)

Популярното кубче на Рубик се сдоби с безжичен интерфейс Bluetooth 5.0, светодиоди и мобилно приложение. Проектът за ново устройство GoCube набира в момента солидно финансиране в платформата Kickstarter.

Оригиналното кубче на Рубик беше създадено през 1974 г. от унгарския скулптор и преподавател по архитектура Ерньо Рубик. Идеята за съвременна версия на кубчето с безжични възможности се радва на огромен интерес в Kickstarter, което предполага пазарен успех на разработката.

GoCube идва с вградена светодиодна подсветка, безжичен модул Bluetooth 5.0 и ниска консумация на електроенергия. Едноименно приложение, инсталирано на смартфон или таблет, позволява проследяване в реално време на преместването на кубчето в пространството и движението на неговите части.

Можете самостоятелно да подредите кубчето или да потърсите помощ от мобилното приложение, което ще ви подскаже как да излезете от всяка ситуация с минимален брой стъпки. Можете също така да споделите резултатите в рейтинг и да се съревновавате с други играчи.

Базова версия на GoCube със зарядна станция струва 79 долара. Подобрен вариант GoCube Edge струва с 10 долара по-скъпо, като позволява по-бързо проследяване на движенията (0,001 сек. спрямо 0,25 сек. за базовия модел), предоставя разширена статистика и възможност за съхраняване на данни без връзка с интернет. Цената на GoCube Edge със зарядна станция е 99 долара.

Само за 30 минути след началото на кампанията проектът е привлякъл поставените като цел 25 хиляди долара. До приключване на кампанията остават 52 дни, а към момента събраната сума превишава 360 хиляди долара. Доставките на устройството ще започнат през март следващата година.

Коментари по темата: „Модернизират кубчето на Рубик с Bluetooth и светодиоди”

добавете коментар...

  1. ха

    Изглежда твърде по-грозно от оригиналното…

Коментар