F-Secure придоби MWR InfoSecurity, става лидер в киберсигурността

Сделка на пазара за кибернетична сигурност превръща F-Secure в най-големия европейски доставчик на услуги и решения в тази сфера. Компанията придобива водеща платформа за улавяне на заплахи и разширява бизнеса си до най-развитите пазари в световен мащаб.

F-Secure подписа тази седмица споразумение за придобиване на всички акции на MWR InfoSecurity – частна компания за киберсигурност, оперираща в Обединеното кралство, САЩ, Южна Африка и Сингапур. Сделката е важен етап от изпълнението на стратегията за растеж на F-Secure и позиционира компанията като най-големия европейски доставчик на услуги за кибернетична сигурност и решения за откриване и реагиране на заплахи.

Бизнесите днес са изправени срещу предизвикателството на все по-динамично развиващи се заплахи, в които атакуващите непрекъснато използват добре разработена технология за заобикаляне на традиционната защита. Периметровата сигурност вече не предоставя достатъчна сигурност, а самостоятелното развиване на по-добри способности за защита е недостъпно за много организации.

„Платформата на MWR InfoSecurity за улавяне на заплахи е отлично допълнение към нашите технологии, заяви изпълнителният директор на F-Secure Саму Континен

Поради недостига на квалифицирани специалисти в областта на киберсигурността, се наблюдава огромно търсене както на продукти, така и на услуги, които активно следят за новопоявили се заплахи, откриват и реагират по-бързо и най-вече предотвратяват бъдещи инциденти. Комбинацията от човек и машина на F-Secure – подход, споделян и от MWR InfoSecurity – позиционира компанията като уникален партньор на бизнеса в борбата с напредналите атаки.

С интегриране на технологиите на MWR InfoSecurity в решенията на F-Secure, степента на засичане и реакция на заплахите се очертава като ненадмината в индустрията. „Тяхната платформа за улавяне на заплахи (Countercept) е една от най-модерните на пазара и отлично допълнение към нашите съществуващи технологии“, коментира сделката изпълнителният директор на F-Secure Саму Континен.

С огромния си опит и стотици експерти в предоставянето на услуги за киберсигурност на четири континента, ще имаме несравнима видимост върху кибератаките в реалния свят, 24 часа в денонощието. Това ни позволява да откриваме индикатори в необятната шир от атаки, за да можем да защитаваме клиентите си още по-ефективно“, допълни Континен.

По неговите думи, тъй като повечето компании в момента нямат такива възможности, пред F-Secure се разкриват отлични перспективи за ускоряване на растежа.

С близо 400 служители, MWR InfoSecurity е сред най-големите доставчици на услуги за киберсигурност, обслужващи клиенти в световен мащаб. Компанията разполага с висококвалифицирани специалисти по офанзивни техники, които разбират начина на кибератаките и са добре познати в индустрията с техническия си опит и изследвания.

Countercept, платформата на MWR InfoSecurity за борба със заплахите, осигурява широко проактивно откриване на атаки и допълва съществуващите силни страни на F-Secure. Освен това портфолиото на F-Secure ще бъде допълнено с пакета от услуги за защита от фишинг (phishd) на MWR InfoSecurity. Тъй като кибер-престъпниците все по-често атакуват компаниите посредством техни служители, от решаващо значение е персоналът да получи възможност да идентифицира и избягва тези атаки, получавани по имейл.

С близо 400 служители, MWR InfoSecurity е сред най-големите доставчици на услуги за киберсигурност

Подходът на MWR InfoSecurity да разчита на иновации, доставени от най-способните хора и технологии, спечели доверието на водещи организации в света. „Виждаме, че този подход е дълбоко залегнал и в организацията на F-Secure и очакваме да работим заедно, за да можем да открием нови хоризонти в киберсигурността“, заяви главният изпълнителен директор на MWR InfoSecurity Иън Шоу, който ще се присъедини към ръководния екип на F-Secure след финализиране на сделката през месец юли т.г.

Обединената компания ще има стотици от най-добрите световни консултанти по киберсигурност. Това прави F-Secure един от малкото истински глобални доверени съветници по техническа сигурност, които ще помагат на организациите да се борят с най-сложните заплахи. Услугите и решенията на компанията са достъпни у нас от Инфодизайн – единствен оторизиран дистрибутор на F-Secure за България и Румъния.

Придобитият опит, натрупан от най-предизвикателните разследвания на инциденти, както и от симулации на атаки, захранва с информация директно продуктите на компанията, като гарантира, че корпоративните решения Detection & Response постоянно се модернизират, за да отговорят на най-новите предизвикателства и заплахи.

В продължение на три десетилетия F-Secure защитава десетки хиляди компании и милиони хора по света. С богатия си опит в защитата на крайната точка, както и в откриване и реагиране на заплахи, F-Secure защитава предприятията и потребителите от всичко – от напреднали компютърни атаки и нарушения на данни до широко разпространени рансъмуер инфекции.

Сложната технология на F-Secure съчетава силата на машинното обучение с човешкия опит в световноизвестните лаборатории за сигурност на компанията в един единствен подход, наречен Live Security. Специалистите по сигурност на F-Secure са участвали в повече европейски разследвания на кибернетични престъпления, отколкото всяка друга компания на пазара, а продуктите й се продават по целия свят от над 200 мобилни оператори и хиляди партньори.